Fond kjøper IT-selskapet Evry

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et investeringsfond har lagt inn bud på det delstatlige IT-selskapet Evry. Styret anbefaler budet, som verdsetter selskapet til 4,3 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Formelt er det selskapet Lyngen Bidco, som indirekte kontrolleres av fondsselskapet Apax, som byr 16 kroner per aksje for IT-selskapet. Det er 31 prosent over kursen 26. august, som var siste handledag for Evry-aksjen før selskapet kunngjorde mulige endringer i selskapsstrukturen.

Posten Norge AS og Telenor Business Partner Invest AS, som til sammen eier 70,2 prosent av de utestående aksjene, har forhåndsakseptert tilbudet på visse betingelser. Det samme har Folketrygdfondet, som eier 3,2 prosent av aksjene i selskapet.

Et enstemmig styre anbefaler aksjonærene å akseptere tilbudet, og styret og ledelsen har allerede sendt det obligatoriske varselet om at de er villig til å selge sine private aksjer.

«Teknologi er en sterk bidragsyter til økonomisk vekst, og det vil være med å forme fremtidens samfunn. Dette vil skape betydelige vekstmuligheter for IT-bransjen, noe tilbudet fra Apax bekrefter. Jeg er overbevist om at privat eierskap vil gagne selskapet, og vi ser fram til å akselerere og utvide vår strategi, sier konsernsjef Terje Mjøs i Evry.

Evry opplyser at hovedkontoret fortsatt skal være i Norge. IT-konsernet har rundt 10.000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 13 milliarder kroner. De har blant annet driftsansvar for mange av landets nettbanker.

ABC Nyheter er en del av Startsiden, som hovedsakelig er eid av Telenor.