Meny

Tidligere banksjefer i Vatikanet mistenkt for underslag

To tidligere banksjefer og en advokat fra Vatikanstatens bank er under etterforskning for økonomisk underslag. Pave Francis, som ble valgt i fjor, har satt seg som mål å rydde opp i økonomien i Vatikanstaten. Foto: Max Rossi (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tidligere banksjefer og en advokat fra Vatikanstatens bank er under etterforskning for økonomisk underslag, opplyser Vatikanet.

Bankselskapet, kjent som Instituttet for religiøs virksomhet (IOR), opplyste lørdag at det var tatt ut tiltale mot de tre for et par måneder siden. Deres kontoer er beslaglagt som følge av etterforskningen, opplyser IOR i en uttalelse.

Banken kunne ikke gi ytterligere detaljer om saken grunnet den pågående etterforskningen, sa Vatikanets talsperson Federico Lombardi lørdag.

Ifølge en uttalelse fra banken var de tre personene under etterforskning for hendelser som fant sted i perioden 2001 til 2008, som ble oppdaget i en intern gransking som startet opp i 2013.

Det har tidligere blitt avslørt flere økonomiske skandaler knyttet til hvitvasking av penger ved IOR. Pave Francis, som ble valgt i fjor, har satt seg som mål å rydde opp i økonomien i Vatikanstaten.

Torsdag ble det oppdaget flere hundre millioner euro som var plassert på ulike kontoer i Vatikanet. Kardinal og finanssjef George Pell omtalte funnet som en «hyggelig overraskelse». Pell la til at Vatikanets mange avdelinger og enheter nærmest har «full frihet» i sine egne finanser, skriver The New York Times lørdag.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus