Meny

OECD: Telebransjen av de mest korrupte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjons- og kommunikasjonsbransjen er blant verstingene i internasjonale korrupsjonssaker, ifølge OECD. Det Telenor-eide VimpelCom er under etterforskning for å ha betalt bestikkelser.

– Store selskap står for hoveddelen av de internasjonale bestikkelsene, og som regel er toppledelsen informert, heter det i en ny rapport fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD), skriver Klassekampen.

Informasjons- og kommunikasjonsbransjen stå for 10 prosent av sakene OECD har gjennomgått.

Les også: Stortingets vaktbikkje vil ha svar om Telenor

– Mange av funnene i denne undersøkelsen stemmer godt med det som har kommet fram i VimpelCom-saken, sier korrupsjonsforsker Tina Søreide ved Universitetet i Bergen.

Blant funnene er at i 75 prosent av sakene går betalingene via mellommenn, og at store selskap står for godt over halvparten av korrupsjonssakene.

Telenor-eide VimpelCom har betalt over 600 millioner kroner for usbekiske telelisenser. Overføringene er gjort til Talikant, som eies av en venninne av den usbekiske presidentdatteren Gulnara Karimova.

Les også: Mæland: -Telenor tar korrupsjon på alvor

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus