Meny

Norwegian tar av på børsen – Statoil bremser

Hittil i år har hovedindeksen i Oslo gått opp 4,6 prosent, mens utviklingen den siste uka har vært 3,9 prosent i negativ retning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gode trafikktall gir flyselskapet Norwegian et løft på Oslo Børs torsdag, mens Statoil faller. Etter en drøy time ligger hovedindeksen på 573,41 poeng, ned 0,25 prosent.

Norwegian-aksjen øker med 3 prosent torsdag, og hittil i år har verdien gått opp hele 47 prosent.

Statoil er dagens mest omsatte selskap så langt, og aksjen faller 1,7 prosent. Siden olje- og gasskjempen er tungt vektet i hovedindeksen, bidrar det til å bremse oppgangen. Også Seadrill (-1,5) og Telenor (-1,0) faller.

Oppover går det for blant annet Hydro (+0,1), DNB (+0,1), Marine Harvest (+0,4) og Yara (+0,7).

Ute i Europa er det mindre utslag på de toneangivende børsene. I Frankfurt går DAX-indeksen opp 0,3 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris er så godt som uendret.

Oljeprisene går noe opp torsdag formiddag. Nordsjøoljen går for 70,16 dollar fatet, mens tilsvarende mengde amerikansk lettolje omsettes for 67,71 dollar.

Hittil i år har hovedindeksen i Oslo gått opp 4,6 prosent, mens utviklingen den siste uka har vært 3,9 prosent i negativ retning.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus