Meny

Lime-brødrene siktet for heleri i millionklassen

Siktelsen mot de to hovedsiktede i Lime-saken er utvidet. Her fra en stengt Lime-butikk på Ammerud i Oslo. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har utvidet siktelsen mot de hovedsiktede brødrene i Lime-saken til å gjelde grovt heleri.

– Jeg kan bekrefte at siktelsene nå er utvidet for to av mennene som sitter fengslet, til å gjelde heleri av store millionbeløp, sier politiadvokat Anja Stenersen i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Dagens Næringsliv skriver at den eldste av de to brødrene i Lime-kjeden ikke bare er siktet for menneskehandel, men også for grovt heleri på i overkant av 20 millioner kroner.

– Den utvidede siktelsen er tynn, sier forsvareren hans, advokat Arild Holden til avisen.

Les også: Politiet og Skatt Øst følger Lime-pengene

Dagbladet erfarer at en av brødrene er siktet for heleri av 22 millioner kroner, mens den andre skal være siket for heleri av 11 millioner kroner.

Politiet har siden pågripelsen i september gjennomgått brødrenes privatøkonomi gjennom en treårsperiode. Lime-brødrene og deres daværende ektefeller står oppført som eiere av over 20 leiligheter og næringsseksjoner i Oslo-området, samt av en rekke luksusbiler.

Les også: Lime skal ha svindlet sine egne kunder

– Dette er basert på forbruksanalyser der vi mener å kunne konstatere at de har brukt langt mer penger enn det de kunne hatt tilgang til på lovlig vis, sier politiadvokat Stenersen til Dagbladet.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus