Meny

Høyre skeptisk til utleieskatt og fjerning av BSU

Høyre skeptisk til utleieskatt og fjerning av BSU

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scheel-utvalgets forslag om skatt på utleieboliger og fjerning av BSU-ordningen skaper hoderisting i Høyre.

– Det som har kommet fram om utleieskatt og BSU, er noe jeg er dypt skeptisk til, og jeg kommer til følge dette med argusøyne, sier Høyres boligpolitiske talsperson Mudassar Kapur til NTB.

Scheel-utvalget mener det er gode grunner til å trappe ned favoriseringen av bolig i inntektsbeskatningen og foreslår blant annet å kutte ut dagens ordning med skattefritak ved utleie av boliger.

– Dette vil kunne føre til at regningen sendes rett til leietakeren, og leieprisene vil gå opp. Dermed gjør vi situasjonen enda verre for dem som har det vanskeligst fra før. Det er ofte snakk om studenter og flyktninger, sier Kapur.

Bakgrunn: Scheel-utvalget vil kutte en rekke skattefradrag - se hvilke her

Han understreker at det ikke er «rike bolighaier» som tjener penger på å leie ut leiligheter i sine egne boliger, men alt fra nyetablerte som trenger en liten ekstrainntekt i startfasen til enslige eldre som synes det er trygt å ha noen boende hos seg, og som er avhengig av leieinntekter for å få endene til å møtes.

Når det gjelder fjerning av Boligsparing for ungdom, er han klar på at dette er en ordning regjeringen har vedtatt, og klart, å styrke.

– Den er en viktig sparemåte for mange unge mennesker, og ofte det viktigste verktøyet de har for å komme inn i boligmarkedet, sier Kapur.

Reaksjon: Frp: – Scheel-utvalget viser at vi trenger skattelette i Norge

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus