Meny

Oslo Børs fortsatte nedturen

Den siste uka har Oslo Børs falt rundt 8 prosent. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs falt markant etter åpning mandag, men tok seg opp igjen i løpet av dagen og endte på 564,17 poeng, ned 0,4 prosent.

Hovedindeksen falt med om lag 1 prosent i løpet av de første minuttene etter åpning, men tok seg opp igjen i løpet av formiddagen.

Den siste uka har indeksen falt 7 prosent, mye som en følge av at OPEC i forrige uke vedtok å ikke kutte i oljeproduksjonen.

Statoils aksjekurs er blant dem som har falt kraftig de siste dagene, men mandag gikk Statoil-aksjen opp 0,6 prosent. Flere andre oljerelaterte selskaper gikk derimot kraftig i minus, deriblant Seadrill (-3,9 prosent), DNO (-1,7) og Det norske oljeselskap (-6,5).

Les også: Statoil frykter ikke investorflukt etter aksjestup

Nedgang ble det også for DNB, som falt 2,4 prosent, og Hydro, som gikk ned 1,6 prosent. Telenor gikk på sin side opp 1,0 prosent, mens Yara gikk opp 1,5 prosent.

Petroleum Geo-Services ble en av dagens store vinnere med en kursoppgang på 5,6 prosent.

Nedgangen på Oslo Børs gjenspeilet trenden ellers i Europa. FTSE 100-indeksen i London falt 1,1 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt og CAC 40 i Paris begge gikk ned 0,4 prosent.

Oljeprisene gikk derimot noe oppover. Et fat nordsjøolje av Brent-kvalitet ble mandag ettermiddag omsatt for 71,05 dollar. Amerikansk lettolje gikk for 67,36 dollar fatet.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus