– Ja, Oslo Børs er overpriset

Erik Roland i Nordea Markets mener børs-estimatene er for høye. Foto: NTB scanpix
Erik Roland i Nordea Markets mener børs-estimatene er for høye. Foto: NTB scanpix

Meglerhusene mener de kortsiktige utsiktene til nærmest alle olje- og oljeserviceaksjene på Oslo Børs er negative.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stupende oljepris og svekket kronekurs sender Oslo Børs ned over to prosent fredag.

Aksjestrateg Erik Roland i Nordea Markets mener oljeprisfallet har ført til at Oslo Børs er priset for høyt, til tross for estimatene viser at du kan kjøpe med rabatt.

Er Oslo Børs overpriset gitt den dramatiske nedgangen i oljeprisen?

- Estimatene som ligger inne for Oslo Børs i dag er i mine øyne åpenbart for høye. Så ja, børsen er dyrere priset enn det ser ut til på dagens konsensusestimater, svarer Roland.

Det er spesielt oljeprisanslagene han mener er for høye.

- Oslo Børs er priset med en rabatt på drøye 2 prosent basert på gjennomsnittlige inntjeningsmultipler historisk, men estimatene er for høye. Det er få analytikere som ligger inne med 80 dollar fatet neste år. Følgelig tror vi det kommer en serie nedjusteringer fremover av forventningene til både oljepris og av inntjeningsestimatene til selskapene innen oljesektoren, sier Roland.

Les også: Black Friday på Oslo Børs

- Rettferdig priset

Aksjeanalytiker Kristian Tunaal er på sin site mer optimistisk for børsen, og mener den er rettferdig priset, og at oljeprisen skal opp.

-Vi synes ikke aksjemarkedet overpriset. Vi tror oljeprisen har falt for mye, og tror på en oljepris rundt 80 dollar for neste år, og da virker det norske aksjemarkedet rettferdig priset, sier Tunaal.

- Aksjemarkedet er lavere priset enn det historiske gjennomsnittet, selv med en oljepris på rundt 70 dollar, forklarer han.

Ifølge TDN Finans mener meglerhusene de kortsiktige utsiktene til nærmest alle olje- og oljeserviceaksjene på Oslo Børs er negative etter Opecs beslutning om ikke kutte produksjonskvoten.

- Det er en selvfølge at fallende oljepriser slår negativt ut over Oslo Børs. De tryggeste aksjene man da kan investere i er selskaper som tjener penger også i nedgangstider.

Les aksjestrategenes investeringstips her:

Seks trygge aksjer når Oslo Børs raser