Meny

Høyre-topp vil ha Telenor-høring i Stortinget

Det kan bli en egen høring om Telenor og VimpelCom på Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyreveteranen Michael Tetzschner ønsker en høring om Telenors rolle i VimpelCom-saken. Han er ikke fornøyd med redegjørelsen som næringsminister Monica Mæland (H) leverte skriftlig onsdag.

Lederen for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Martin Kolberg (Ap), sa til NTB onsdag at han ville råde komiteen til å gå videre med saken ettersom han mente at Mæland ikke svarte på hovedspørsmålet i sin redegjørelse – om dette dreier seg om korrupsjon.

– Da har vi to virkemidler: Vi kan stille ytterligere spørsmål og så gå videre til en påfølgende høring, eller vi kan gå rett til en høring. Det er vår oppgave å sørge for at fakta kommer på bordet, sa Kolberg.

Les også: Mæland: – Telenor tar korrupsjon på alvor

I Klassekampen torsdag får han støtte fra Mælands egen partifelle Michael Tetzschner, som mener Stortinget må komme til bunns i hva som skjedde da Telenor-eide VimpelCom kjøpte lisenser til det usbekiske telemarkedet.

– Vi ønsker å få kartlagt alle omstendigheter rundt Vimpelcoms forretningspraksis i Usbekistan. Så må vi finne ut av om det finnes avvik fra prinsippene om god konsernstyring i Telenor, sier han til avisen.

Les også: – Økokrim må etterforske Telenor

Martin Kolberg varsler at kontrollkomiteen vil behandle næringsministerens svar tirsdag eller torsdag neste uke.

Det delvis Telenor-eide selskapet VimpelCom er mistenkt for å ha overført minst 600 millioner kroner til postboksselskapet Takilant som har nær tilknytning til diktatordatter Gulnara Karimova i Usbekistan.

Telenor kontrollerer 43 prosent av stemmene i selskapet. Den norske staten kontrollerer mer enn 54 prosent av aksjene i Telenor.

Bakgrunn: Telenor pålagt å gi fra seg VimpelCom-dokumenter

ABC Nyheter er under Telenors eierskap.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus