Meny

LO-streiken er over

LO-leder Gerd Kristiansen møtte streikevaktene og LO-ansatte Synnøve Konglevold, og Olav Lie utenfor Folkets Hus onsdag. For første gang i historien streiket ansatte i LO mot fagorganisasjonen. Foto: Mats Rønning / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handel og Kontors streik blant de ansatte i fagforeninger og politiske kontorer er avsluttet.

Ansatte i LO og åtte andre fagforeninger ble tatt ut i streiken. Dersom det ikke hadde blitt enighet tirsdag kveld, ville også ansatte i SV og Arbeiderpartiet blitt tatt ut i streik onsdag.

Partene ble enige om fullt innsyn i lønnsstatistikk, samt lønnsøkning på 12.000 kroner for lønnstrinn 28 til 45 og en lønnsøkning på 2,9 prosent for folk med lønnstrinn 46 og oppover.

– Handel og Kontor har gjennom denne streiken vist at vi tar kampen for våre medlemmer, uansett hvilken arbeidsgiver vi møter, sier fagforeningens leder Bjørn Mietinen.

– Vi har fått ryddet av veien uenighet om det strategiske grunnlaget og hvordan innsyn i lønnsutviklingen for andre grupper skal praktiseres, sier styreleder i Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening og LO-sekretær Trude Tinnlund i en pressemelding.

Avtalen skal nå ut på uravstemning blant Handel og Kontors medlemmer.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus