Riking ser formueskatt som anklage om krim

HALVKRIMINELL? Stein Erik Hagen føler formuesskatt som en anklage om at han er halvkriminell. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
HALVKRIMINELL? Stein Erik Hagen føler formuesskatt som en anklage om at han er halvkriminell. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Rimi-gründer og storaksjonær i Orkla, Stein Erik Hagen mener formuesskatt betyr at politikerne ser på næringslivseiere som halvkriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen sier til Dagens Næringsliv lørdag at han er svært misfornøyd med at formuesskatten ikke settes mer ned med borgerlig regjering.

– Stortingsflertallet har nå sagt at det prioriterer utenlandske eiere og statlig eierskap fremfor privat, norsk eierskap, sier Stein Erik Hagen til avisen.

– Det er forstemmende. Som norsk næringslivseier er man blitt stemplet som en underkaste, en pariakaste, ja, halvkriminelle, fortsetter han.

Les også: - De flyttet på millionene, lot milliardene stå

– Det mener jeg, ut fra debatten, og ut fra det stortingsflertallet nå har sagt. Det stempelet er jeg skuffet over, men det er bare å ta det til etterretning og gå videre, sier Hagen.

Budsjettforliket mellom regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre betyr at formuesskatten senkes fra 1 til 0,85 prosent. Høyre og Frp ønsket å redusere skatteprosenten til 0,75 prosent.

– Jeg synes regjeringens forslag var positivt, men er skuffet over KrF og Venstre. Vår familie rammes ikke så hardt av dette, men det er jo veldig synd for fremtiden til norsk næringsliv, sier Hagen.

Les også: Solberg: - Et budsjett for framtiden

Personvernpolicy