Meny

Pressestøtten består – nullmoms vurderes

PRESSESTØTTE: Regjeringen undersøke muligheten for å innføre nullmoms for alle medier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge budsjettavtalen blir det ingen kutt i produksjonsstøtten til aviser. Samtidig vil regjeringen undersøke muligheten for å innføre nullmoms for alle medier.

Regjeringen foreslo en reduksjon i produksjonsstøtten til aviser på 50 millioner kroner, men dette er nå droppet.

I forslaget til statsbudsjett varslet regjeringen at den vil ha 8 prosent moms både på papir- og nettaviser, og at den vil notifisere, det vil si varsle, ESA om at det er startet en prosess for å få gjennomført dette. Kristelig Folkeparti og Venstre har i forhandlingene fått gjennomslag for at ESA nå skal varsles om at det skal startes en prosess med sikte på nullmoms både for papir- og nettaviser, slik det er flertall for på Stortinget. I dag har papiraviser nullmoms, mens digitale produkter har en moms på 25 prosent.

– Dette er et godt skritt på veien for å videreføre et nullmomsregime uavhengig av plattform. Det er positivt at regjeringen har ivaretatt Stortingets signaler om å videreføre den norske tradisjonen om ikke å avgiftsbelegge det frie ord, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening.

Budsjettforhandlingene har også resultert i at NRK-lisensen økes med 25 kroner, i stedet for å fryses, slik det opprinnelig var forslått.

De samiske avisene får 4,1 millioner mer enn regjeringen foreslo og opprettholder samme nivå som årets tildelinger. Nynorsk Avissenter får tilskudd på 2,2 millioner.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus