Meny

Siv Jensen trygg på at Frp-saker er ivaretatt

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen deltok fredag formiddag på partiets gruppemøtet på Stortinget. De folkevalgte skulle ta stilling til budsjettforslaget som forhandlerne fra Høyre, Frp, Venstre og KrF natten i forveien ble enige om. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets kjernesaker er godt bevart i budsjettforslaget forhandlerne nå er enige om, mener finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Hun deltok på møtet i partiets stortingsgruppe fredag morgen. Der skulle budsjettforslaget det natten i forveien ble enighet om, legges fram.

– Det har vært vanskelige spørsmål som har vært drøftet gjennom de siste ukene. Men jeg tror forhandlerne har lagt seg ordentlig i selen, sa Jensen på vei inn til møtet.

– Jeg mener vi har klart å ivareta alle de viktigste profilsakene som lå i budsjettet fra før. Det handler om at vi har tidenes samferdselssatsing, tidenes justissatsing og en kraftsatsing på helse og kunnskap, mener hun.

– I tillegg er det mange skatte- og avgiftsreduksjoner som regjeringen har ment alvor med, og som jeg klarer å se er godt ivaretatt, ifølge finansministeren.

Mye positivt mener Hareide

KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke 100 prosent trygg på at stortingsgruppa sier ja til budsjettskissen som ble framforhandlet i natt.

– Men jeg har en forventning om at det likevel skal skje, fordi vi har hatt tett kontakt underveis, sier Hareide til NTB.

Ved 4.30-tiden natt til fredag ble det oppnådd enighet mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og samarbeidspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti, etter mer enn tre ukers intense forhandlinger.

Hareide er trygg på at KrFs stortingsgruppe vil føle seg kjent med skissen som blir lagt fram.

– Men det vil være noen nye elementer som har kommet inn de siste dagene, sier han.

– Det er mye positivt, men selvfølgelig er det også ting man skulle ønske var litt annerledes, sier KrF-lederen.

– En viktig skisse

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik skulle fredag presentere overenskomsten for partiets stortingsgruppe.

– Dette er et fremforhandlet budsjett der fire partier skal være enige, regjeringen pluss KrF og Venstre. Dette er et samarbeid som skal gå over flere år for å klare å snu Norge i riktig retning etter åtte år med rødgrønt styre. Derfor er det viktig det som ligger her, sa han til NTB før møtet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus