Snapchat lanserer tjeneste for pengeoverføring

Snapchats nye tjeneste lar deg overføre midler direkte til en venn. Foto: ©Maryna Pleshkun/Shutterstock.com
Snapchats nye tjeneste lar deg overføre midler direkte til en venn. Foto: ©Maryna Pleshkun/Shutterstock.com

Billeddelingstjenesten Snapchat har annonsert Snapcash. Den nye tjenesten lar brukerne overføre penger til hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snapcash er laget i samarbeid med Square, et mobilt betalingsselskap. Snapcash sender penger direkte til brukernes konto. På samme måte som Squares Cash-system legger man inn informasjon fra betalingskortet sitt for å gjøre betalinger, melder AFP Relaxnews.

Når det er på tide å sende penger taster man inn et dollarbeløp, velger en kontakt og overfører beløpet. Alle kortopplysningene lagres av Square.

Snapchat var snare til å komme eventuelle spørsmål om sikkerhet i forkjøpet i en bloggpost der de beskriver den nye tjenesten: «vi gikk inn for å gjøre overføringer raskere og morsommere, men vi vet også at sikkerhet er av avgjørende betydning når du håndterer penger. Square har haugevis av erfaring på området, og våre team har jobbet hardt for å gjøre Snapcash til en flott opplevelse for alle».

Snapcash er nå tilgjengelig for brukere i USA med et debetkort, som er over 18 år. Bruken av sosiale medier til pengeoverføringer er en voksende trend.

Facebooks Messenger-tjeneste vil snart støtte slike overføringer, og i oktober lanserte Twitter en betalingstjeneste i Frankrike, i samarbeid med Banque Populaire og Caisse d'Epargne.

Personvernpolicy