Meny

Nå bør du bruke opp gavekortene

GYLDIG? Bruk opp gavekortene fra i fjor, før de går ut på dato. (Foto: ANN KRISTIN ANDREASSEN)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis ikke går de ut på dato, og du mister pengene.

Mange velger å gi bort gavekort i julegave, men slett ikke alle mottakerne av disse gavekortene husker å bruke dem opp i løpet av gyldighetsperioden.

Dette fører hvert år til at nordmenn kaster bort totalt 2,5 milliarder kroner, ifølge tidligere anslag gjort av økonomiprofessor ved NHH, Ola Grytten. Altså er tiden inne for å bruke opp eventuelle gavekort før de går ut på dato, i «verste fall» på årets julegaver eller på julemat.

LES OGSÅ: Norges dyreste brus finner du på Finn.no

Sjekk gyldigheten

Normalt er gyldigheten på gavekort fra enkeltbutikker ett år. I mange tilfeller vil du få en ny ettårsfrist på et eventuelt restbeløp, om du ikke handler for hele beløpet på gavekortet. Vær også obs på at Forbrukerombudet har slått fast at gavekort kjøpt i norske butikker har tre års gyldighet, hvis butikken ikke har ført opp noen frist for bruk.

GAVEKORT? Nå er tiden inne for å dobbeltsjekke lommeboka etter gavekort du fikk til jul i fjor, som ikke er blitt brukt. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)GAVEKORT? Nå er tiden inne for å dobbeltsjekke lommeboka etter gavekort du fikk til jul i fjor, som ikke er blitt brukt. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)

Såkalte universelle gavekort, som kan brukes på flere forskjellige butikker, kan ha lengre gyldighet.

Pass på vilkårene

Dette gjelder blant annet Universal Presentkort, som er gyldige i fem år , mens SpendOn og dittgavekort har ett års gyldighet. Ifølge dittgavekorts nettsider må hele beløpet på kortet brukes innen fristen på 12 måneder, og kort utgått på dato erstattes ikke. Heller ikke gavekort fra SpendOn kan brukes etter utløp, men du kan eventuelt kreve saldo som er til overs på kortet utbetalt i form av et nytt gavekort, som de tar et gebyr for, skriver de i vilkårene. Det er også verdt å merke seg at SpendOns vilkår gir deg en ekstrakostnad på ti kroner per måned etter tre transaksjoner, eller fra og med den syvende måneden etter at kortet ble kjøpt og aktivert.

LES OGSÅ: Tvinges til å kjøpe mel på boks


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus