Meny

VG: Regjeringen dropper kutt i barnetillegget til uføre

Trond Helleland (H) (f.v.), KrF-leder Knut Arild Hareide, Venstre-leder Trine Skei Grande og Frps Harald Tom Nesvik etter et møte med budsjettforhandlinger på Stortinget torsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Fremskrittspartiet har besluttet å droppe det svært omstridte forslaget om å kutte i barnetillegget til uføre, skriver VG.

Det er sentrale kilder med innsyn i de pågående budsjettforhandlingene som bekrefter dette overfor VG sent torsdag kveld.

Begge de to samarbeidspartiene KrF og Venstre har krevd at forslaget om å kutte i barnetillegget i uføretrygden må droppes.

Ifølge avisens kilder er de fire borgerlige partiene enige om å jobbe fram alternative løsninger i ordningen.

Bakgrunn: KrF: Budsjettpause tydelig signal til regjeringen

Høyre og Frp argumenterte opprinnelig med at kuttet er viktig for å sikre den såkalte arbeidslinjen – at det skal lønne seg å jobbe.

Tall fra Finansdepartementet viser at 18.790 uføre mottar barnetillegget regjeringen vil kutte i, men bare 625 av dem tjener mer på stønadene enn de ville gjort om de jobbet. Venstre-leder Trine Skei Grande fastslo overfor VG torsdag at barnetillegget dermed er en treffsikker ordning, og hun la ingen fingre imellom når hun karakteriserte forslaget som dårlig politisk håndverk.

Les også: Hareide tror budsjettplanen sprekker

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus