Meny

Solberg: Ikke uventet at budsjettsamtaler flyttes opp

Statsminister Erna Solberg (H) mener det fortsatt er god tid til å bli enige om et norsk statsbudsjett for 2015. Forhandlingene mellom Høyre/Frp-regjeringen og Venstre og KrF ble tirsdag flyttet opp ett hakk, til parlamentarisk ledernivå. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt god tid til forhandlinger før Stortinget skal behandle statsbudsjettet for 2015, understreker statsminister Erna Solberg (H).

– Det er vel ikke så uventet, sier hun på NTBs spørsmål om en kommentar til at forhandlingene tirsdag ble flyttet opp på parlamentarisk ledernivå. Det skjedde etter at representantene for Høyre, Frp, Venstre og KrF i Stortingets finanskomité ikke klarte å bli enige.

Innstillingen fra finanskomiteen til Stortinget må være klar 20. november.

– Det er tøffe forhandlinger. Det er det første budsjettet vi skal ha gjennom som på en måte er helt vårt, sier Solberg.

Bakgrunn: Budsjettforhandlingene drar seg til

– Jeg har ingen forventninger til at ikke enhver budsjettbehandling med mindretallsregjering kommer til å bety både litt rasling med sabler, inn og ut av dører og vanskeligheter med å få til løsninger. Men det er fortsatt god tid til Stortinget skal behandle budsjettet, påpeker Solberg.

Hun møtte tirsdag Sveriges statsminister Stefan Löfven, som selv leder en mindretallsregjering og i høst må skaffe flertall for et budsjett.

– Akkurat det med budsjettutfordringer tror jeg alle mindretallsregjeringer har noen av, sa Solberg med et smil henvendt til sin svenske kollega.

Les også: Oppgitt Venstre-leder: – Vi har kastet bort en hel uke

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus