Smutthull i loven gir pensjonister ledighetstrygd

Tall fra Nav viser at rundt 1.300 personer mellom 62 år og 66 år mottar både arbeidsledighetstrygd og pensjon. Nå ber Ap-politiker Frp-statsråd Robert Eriksson om å rydde opp.

Illustrasjonsfoto: Tor Richardsen / NTB SCANPIX
Illustrasjonsfoto: Tor Richardsen / NTB SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentant Tove Lise Torve (Ap) mener at mange pensjonister spekulerer i muligheten til å gå av med pensjon, men istedenfor å jobbe litt ved siden av melder seg ledig hos Nav.

Da kan vedkommende motta både alderspensjon og dagpenger i to år uten å være reell arbeidssøker, skriver Bergens Tidende.

– Regelverket er basert på tillit. Hvis mange ikke er reelle arbeidssøkere, er jeg redd det undergraver pensjonsreformen og tilliten til systemet, sier Torve.

Hun krever at arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) tar tak i saken. I en epost til avisen skriver Eriksson at han er kjent med problemstillingen.

– Det er urimelig at man kan benytte dagpenger som en form for tidligpensjon, konstaterer Eriksson, og skriver at han nå vil se nærmere på saken.

I Pensjonistforbundet er det delte oppfatninger om ordningen. Forbundets lokale representant i Hordaland, Inger Johanne Knudsen reagerer skarpt og mener at det ikke er akseptabelt, mens forbundets generalsekretær Harald Olimb Norman mener at 1.300 personer er svært lite og at forbundet jobber for å endre andre ting i pensjonsreformen som er mer problematisk. (©NTB)