Vil slå Vollvik-selskap konkurs

Ludo Mobil sliter med over 300.000 kroner i betalingsanmerkninger og kan bli slått konkurs. Arkivfoto: Remi Bøe Presttun (Scanpix)
Ludo Mobil sliter med over 300.000 kroner i betalingsanmerkninger og kan bli slått konkurs. Arkivfoto: Remi Bøe Presttun (Scanpix)

Først kranglet de om regningene, så kranglet de om rentene og nå krangler de om saksomkostningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krangelen mellom Idar Vollviks Ludo Mobil og teleselskapet Ventelo har pågått siden sommeren 2011.

Nå har Ventelo begjært Ludo Mobil konkurs, og partene møtes i Bergen tingrett neste fredag. Ventelo fungerte som tjenesteleverandør da Chess-gründer Idar Vollvik skulle bygge opp sitt andre mobiltelefoni-imperium med Ludo Mobil.

Lover betaling

– Beløpet blir betalt i god tid, hevder daglig leder Idar Vollvik i Ludo Mobil i en SMS til DN.no.

Ventelo skaffet Vollvik tilgang til Telenors infrastruktur, men gikk sommeren 2011 lei av regninger som ikke ble betalt og sa opp avtalen med en oppsigelsestid på seks måneder, ifølge en dom fra Borgarting lagmannsrett fra i sommer.

Tvisten mellom partene ble offentlig kjent i januar 2012, da Ventelo fremmet konkursbegjæring mot Ludo Mobil. Samtidig jobbet Idar Vollvik for å selge abonnementsmassen i Ludo Mobil, og inngikk et forlik på 20 millioner kroner for å unngå at Ventelo stengte ned mobilnettet.

Partene har deretter kranglet om rentekostnader på 701.314 kroner i to rettsrunder. Ludo Mobil har tapt tvisten begge ganger, og sist i Borgarting lagmannsrett i sommer. Ventelo er også blitt tilkjent saksomkostninger, og det er her striden står nå.

59 mill. i negativ egenkapital

– Konkursbegjæringen har sin bakgrunn i et krav på cirka 270.000 kroner i sakskostnader som Ventelo er tilkjent etter å ha vunnet frem i to rettsinstanser mot Ludo Mobil, og som ikke er betalt, sier Ventelos prosessfullmektig, advokat Robert Jensen i advokatselskapet Selmer.

Ludo Mobil har ennå ikke levert regnskap for 2013, men står med 59 millioner kroner i negativ egenkapital i regnskapet for 2012. Vollvik endte opp med å selge mobilkundemassen sin til Teliasonera-eide Chess, men har ikke ønsket å kommentere om det er noen drift i aksjeselskapet Ludo Mobil i dag.

I tillegg til pengekravet fra Ventelo sliter Ludo Mobil med betalingsanmerkninger på til sammen 303.704 kroner, viser en kredittsjekk.

Les også:

Solgte seter, bagasje og kaffe for nær én milliard kroner

Nå er det full olje-forvirring i DNB

Kiwi inngår samarbeid med Landsforeningen for overvektige: – Timingen er riktig, det pågår en helsetrend i Norge nå

George Soros ber Europa «våkne»: – Russland truer Europas eksistens

Personvernpolicy