Gjensidige-kunder har 160 millioner kroner til gode

Gjensidige-kunder har 160 millioner kroner til gode
Gjensidige-kunder har 160 millioner kroner til gode
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fristen for å hente ut kundeutbyttet er 1. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvert år betaler Gjensidige tilbake et utbytte til sine kunder. Og fortsatt er det mange som har penger til gode av utbyttet for 2013, nærmere bestemt flere millioner kroner.

Her ser du hva du må gjøre om dette gjelder deg.

160 millioner til gode

Bakgrunnen for kundeutbyttet er at Gjensidigestiftelsen, som er styrt av kundene i Gjensidige, eier cirka 60 prosent av aksjene i Gjensidige. Et av stiftelsens formål er ifølge kommunikasjonssjef Christian Haraldsen å videreformidle utbytte fra Gjensidige til kundene.

Christian Haraldsen i Gjensidige. (Foto: GJENSIDIGE)Christian Haraldsen i Gjensidige. (Foto: GJENSIDIGE)

Så langt i år har forsikringsselskapet utbetalt rundt 1930 millioner, men fortsatt gjenstår cirka 160 millioner til utbetaling.

- Til sammen er det cirka 90.000 kunder, hvorav 50.000 privatpersoner, som har kundeutbytte til gode, forteller Haraldsen.

Men også disse kundene kan ha penger til gode, som de ikke vet om.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Normalt betales kundeutbyttet ut automatisk, men de som ikke har registert kontonummeret sitt, eller bekreftet at det som ligger inne stemmer, må selv hente ut utbyttet. Dette kan for eksempel gjelde nye kunder, eller de som ikke har hatt krav på kundeutbytte tidligere.

Tror du dette gjelder deg, kan du logge deg inn på selskapets kundesider og registrere riktig kontonummer eller kontakte en rådgiver innen 1. november. - Penger som ikke blir utbetalt går inn i Gjensidigestiftelsens gavekapital, forteller Haraldsen.

Husk skatt

Velger du å ta ut kundeutbytte, er det greit å være klar over at du skatter 27 prosent av beløpet på neste selvangivelse. Beløpet kommer ifølge Gjensidige.no automatisk med i selvangivelsen.

Penger som ikke blir utbetalt går ifølge Haraldsen inn i Gjensidigestiftelsens gavekapital. Dermed vil du få skattefradrag for kundeutbyttet, så lenge beløpet overstiger minstebeløpet på 500 kroner.

LES OGSÅ: Tilbyr skattesøk via SMS