Johannes Lunde dømt igjen

Johannes Lunde, her med sine forsvarere, Arild Dommersnes (t.h.) og Bjørn Kvernberg (t.v.) under rettsaken mot ham i Stavanger tingrett i fjor. Foto: Tommy Ellingsen (NTB scanpix)
Johannes Lunde, her med sine forsvarere, Arild Dommersnes (t.h.) og Bjørn Kvernberg (t.v.) under rettsaken mot ham i Stavanger tingrett i fjor. Foto: Tommy Ellingsen (NTB scanpix)

I en delanke er Johannes Lunde i Gulating lagmannsrett dømt til to års fengsel, men delvis frifunnet for erstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten har bare behandlet deler av sakskomplekset som i fjor ga Lunde en dom på fem års fengsel for økonomisk kriminalitet. Saken har vært begrenset til pengeoverføringer foretatt av en kvinnelig medarbeider i et regnskapsfirma kontrollert av Johannes Lunde og som ble brukt av andre selskaper i Lunde-sfæren. De fire overføringene til tre selskaper i Lundegruppen og en til Brann Fotballklubb utgjorde til sammen drøyt 3 millioner kroner, melder Stavanger Aftenblad.

– Hevder hun ble instruert

I lagmannsretten tilsto kvinnen at hun hadde gjennomført overføringene, men sa overføringene skjedde etter instruks fra Lunde. I politiavhør skal Johannes Lunde ha bekreftet kvinnens forklaring, men under ankesaken hevdet han derimot at hun først orienterte ham om pengeforflytningen i etterkant. Dette ble han ikke trodd på.

Både kvinnen og Lunde er idømt ubetinget fengsel og må betale tilbake 2,2 millioner kroner til det ene firmaet. Kvinnen er solidarisk ansvarlig for 1,1 millioner kroner av summen. Begge er imidlertid frikjent for kravet om erstatning på 715.000 kroner fra det andre selskapet og for å betale tilbake 1,9 millioner kroner.

Bakgrunn: Lunde tiltalt for underslag av 140 millioner

– Vurderer anke

– Lunde er glad for frifinnelsen, men uenig i de forhold han ble dømt for. Vi noterer at det er lagt til grunn at han ikke hadde personlig vinning, og at det dreide seg om et lån mellom selskaper. Vi vurderer anke her, men jobber frem mot frifinnelse for hovedpostene til neste år, sier Lundes forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus