Her kjøpes det flest hytter

PÅ SALGSTOPPEN: 106 kvadratmeter stor generasjonshytte på Rømåsen ved Sjusjøen. Prisantydning 2,3 millioner kroner. Foto: Meglerfoto As Lars Marius Bækkevold
PÅ SALGSTOPPEN: 106 kvadratmeter stor generasjonshytte på Rømåsen ved Sjusjøen. Prisantydning 2,3 millioner kroner. Foto: Meglerfoto As Lars Marius Bækkevold

Mye for pengene og kort reisevei er suksessoppskriften for de mest populære hyttedestinasjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ringsaker kommune med destinasjonen Sjusjøen er den kommunen der det har blitt solgt desidert flest hytter de siste 12 månedene.

Deretter følger Trysil og Vinje.

Det viser ferske tinglysingstall, som eiendomsinformasjons­tjenesten Ambita har utarbeidet for Dagens Næringsliv.

- Det Ringsaker, Trysil og Vinje har til felles, er at hyttene selges for en relativt lav pris sammenlignet med andre populære fritids- og hytteområder, noe som kan ha resultert i høyere salgsantall i disse hytteområdene, sier salgs- og markedsdirektør Sindre Landmark i Ambita.

De tre kommunene har alle over 200 solgte fritidseiendommer de siste 12 månedene, og snittprisen ligger mellom 1,36 og 1,65 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under tabellen.

Fjellhytter tinglyst solgt siste 12 måneder

KommuneSolgte fjellhytterSnitt salgssum mill. kroner
Ringsaker2521,36
Trysil2331,58
Vinje2141,65
Sigdal1441,60
Voss1432,28
Øyer1432,17
Hol1382,98
Oppdal1131,50
Tinn1121,71
Ringebu1081,88
Nore og Uvdal1051,36
Åseral1051,35
Sirdal1032,58
Flesberg1021,22
Øystre slidre1021,63

Kilde: Ambita AS. Det går ofte tid fra en eiendom er solgt til den blir tinglyst, dermed er det solgt eiendommer siste 12-månedersperiode som ikke kommer med i tinglysingsoversikten.

Selger flere tomter og prosjekter

- Det er særlig løypenettet vintertid, og sykkel- og turmuligheter vintertid som gjør Sjusøen attraktivt, sier eiendomsmegler Bente Holen Bergseng ved Eiendomsmegler 1 Lillehammer.

Ifølge Holen Bergseng har de rundt 66 prosent av Sjusjøen-markedet.

- I tillegg er det ikke altfor lang kjøreavstand fra områdene rundt Oslo, slik sett er Sjusjøen godt plassert, påpeker Holen Bergseng.

Hun mener også at området har nytt godt av Birken-trenden de senere årene.

- Mange er bevisste på å holde seg i form, og her er det lagt til rette både for eliteutøvere og barnefamilier, sier megleren.

- Det bygges mye på Sjusjøen. Trenden er at folk gjerne vil ha en ny hytte. Den trenger ikke være så stor, men den må ligge nær skiløypene, sier Holen Bergseng, som sier at det er størst interesse for hytter mellom 2-3,5 millioner kroner.

Hittil i år har de solgt omtrent like mange brukthytter som i tilsvarende periode i fjor.

- Men vi har solgt flere tomter og prosjekterte hytter, sier Holen Bergseng.

- Flere vil kjøpe når bunnen er nådd

Eiendomsmegler Petter Birkrem ved Privatmegleren Ullevål, har flere foklaringer på hvorfor Trysil kaprer andreplassen på salgstoppen.

- Trysil er Norges største alpindestinasjon, og satser i tillegg tungt på sykkelstier sommerstid. Dessuten er det en stor hyttekommune, slik at det til enhver tid er en del for salg her, sier Birkrem, som har solgt Trysil-hytter i en årrekke.

Ifølge SSB er det bare Ringsaker kommune som har flere fjellhytter enn Trysil.

- Jeg ser også at flere er interesserte fordi reisetiden blir mindre, sier Birkrem.

Når E6 er ferdig utbygd, venter Birkrem at reisetiden mellom Oslo og Trysil kommer helt ned i to timer og ti minutter, utenom rushen.

Budrunder var i en lang periode nesten fraværende i hyttemarkedet, men ifølge Birkrem skjer det oftere og oftere at flere nå kniver om den samme hytta.

- Prisene har vært stabilt lave, men nå har de såvidt begynt å gå oppover. Og når folk merker at bunnen er nådd, ser det ut til at flere vil kjøpe. I tillegg slår lave renter og fjerning av arveavgiften positivt ut, sier Birkem.

Les også: Geilo alene på pristoppen

Får monsterbakke ved hytta

Bygger hytteluksus under bakken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus