Selvaag Bolig siktet for brudd på arbeidsmiljøloven

SIKTET: Boligutviklingsselskapet Selvaag Bolig er siktet for brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: NTB scanpix
SIKTET: Boligutviklingsselskapet Selvaag Bolig er siktet for brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: NTB scanpix

kokrim har siktet boligutviklingsselskapet Selvaag Bolig for brudd på arbeidsmiljøloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er anklager om at selskapet ikke har fulgt opp hensyn til sikkerhet, helse og arbeidsmiljø hos underleverandører ved et av boligprosjektene på Bjørnåsen i Oslo, opplyser Selvaag Bolig i en pressemelding fredag ettermiddag.

Ingen personer i Selvaag har status som siktet, opplyser selskapet videre. Økokrim bekrefter disse opplysningene.

– Siktelsen mot Selvaag dreier seg om forhold som er knyttet direkte til Selvaag. Vi kan bekrefte at det også er underleverandører involvert i sakskomplekset som siktelsen er basert på, sier statsadvokat Aud Slettemoen i Økokrim til NTB.

Samarbeid

Selvaag Bolig er under etterforskning for brudd på arbeidsmiljøloven som faller inn under arbeidslivskriminalitet, tilføyer hun.

Selskapet tror selv at siktelsen først og fremst er tatt ut «for å sikre eventuell dokumentasjon i saken mot en av Selvaag Boligs leverandører».

– Selvaag Bolig har gitt Økokrim tilgang til alle dokumenter de har bedt om, og vi vil fortsette å samarbeide, sier administrerende direktør Baard Schumann.

Arbeidstilsynet

Ifølge ham har Arbeidstilsynet tidligere undersøkt saken og sjekket ut Selvaag Bolig. Økokrim vil verken kommentere disse påstandene eller si om politiet har gjennomført noen form for bevissikring hos Selvaag.

– Nå vil vi vurdere saken nærmere, se på de bevisene som foreligger og se om de bekrefter eller avkrefter de forholdene siktelsen er basert på, sier Slettemoen, som understreker at Økokrims etterforskning er på et veldig tidlig stadium.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus