Ukjent kraftmilliardær tjente mest i 2013

MYSTIKK: Mediesky Einar Aas er den ukjente kraftkongen som håver inn millioner. (Foto: Agder Energi)
MYSTIKK: Mediesky Einar Aas er den ukjente kraftkongen som håver inn millioner. (Foto: Agder Energi)

Kraftinvestor Einar Aas tjente mest i landet i fjor med over 300 millioner kroner i inntekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som tjente mest i Norge i fjor, er den ukjente Grimstad-mannen Einar Aas (43), med en inntekt på 313 719 712 kroner.

Dagbladet har regnet ut at det tilsvarer en inntekt på 9 kroner og 94 øre i sekundet.

Aas har per i dag en formue på over 1,1 milliard kroner.

Les også: Røkke og 19-åring er rikest i landet

Tjente seg rik på kraft

Einar Aas har siden 2001 tjent seg rik som kraftspekulant. Ifølge Dagens Næringsliv har Aas opprinnelig bygget opp en formue ved å drive med krafttrading på kraftbørsen Nord Pool.

E24 skriver at milliardæren startet karrieren i Agder Energi, før han senere startet et eget selskap med tre kolleger. Siden 2006 har Aas drevet investeringer gjennom selskapet Toppen Invest, der han er styreleder og eneste aksjonær.

Mannen med landets høyeste inntekt har absolutt gitt sin del til fellesskapet. For 2013 står Aas med en utlignet skatt på over 100 millioner kroner.

Les også: Her er de rikeste i din kommune

Stadig på toppen

Kraftmilliardæren var også den som tjente mest tilbake i 2009. Da tjente han enda mer enn i år, med en inntekt på 339 millioner kroner, ifølge E24. Økonominettstedet skriver at Aas hadde høyest inntekt i Norge også i 2006, da med utrolige 401 millioner kroner.

I 2012 hadde Aas imidlertid sitt eneste dårlige år som investor. Da kunne selskapet Toppen Invest konkludere med en «nøytral til negativ verdiutvikling» ifølge Dagens Næringsliv. Årsresultatet for 2013 endte med et tap på 145 319 kroner, som ble dekket av egenkapitalen i selskapet.

Da kan 2013 oppsummeres som et betraktelig mye bedre år for Einar Aas og hans Toppen Invest, når han igjen er mannen med høyest inntekt i Norge.

Les også : Her er Stortingets rikeste

Svært mediesky

Det har ikke lykkes ABC Nyheter å få en kommentar fra Einar Aas, som er kjent for å være svært mediesky. Han har aldri latt seg intervjue av media.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus