Meny

Nav svindlet for nesten 180 millioner kroner

830 personer er anmeldt for trygdesvindel hittil i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

830 personer er anmeldt for trygdesvindel for til sammen 178 millioner kroner hittil i år. Det er 27 millioner mer enn i samme periode i fjor.

Brorparten av anmeldelsene – nærmere bestemt 622 – gjelder svindel av dagpenger og arbeidsavklaringspenger, opplyser Nav i en pressemelding.

Summene for disse ytelsene er henholdsvis 60 og 71 millioner kroner.

– Vi fortsetter arbeidet med å prioritere de største sakene til politiet, men personer som har svindlet mindre beløp risikerer også politianmeldelse, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Les også: – Nav er for vanskelig for brukeren

Det er også avdekket svart arbeid for 23 millioner kroner. Den største enkeltsaken er fra byggebransjen og dreier seg om 2,2 millioner.

– For å avdekke arbeidsmarkedskriminalitet er vi helt avhengige av tett samarbeid med andre etater. Denne typen kriminalitet er et økende samfunnsproblem og vi kommer til å prioritere dette arbeidet i tiden framover, sier Lystad.

En person er anmeldt for å ha jobbet svart for arbeidsgiver samtidig som han mottok uførepensjon.

Les også: Nav bruker lengre tid på å få folk i arbeid

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus