Meny

Synnøve Finden-gründer dømt til åtte måneder fengsel

Synnøve Finden-gründer Dag Swanstrøm, er dømt til fengsel i åtte måneder for økonomisk utroskap. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnlegger av Synnøve Findens osteproduksjon, Dag Swanstrøm, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i åtte måneder for økonomisk utroskap.

Halvparten av straffen må han sone i fengsel.

Swanstrøm, som er dronning Sonjas nevø, var tiltalt for bedrageri på 400.000 kroner og fem tilfeller av økonomisk utroskap.

Han er også dømt til å betale Fyresdal kommune 400.000 kroner i erstatning for et etableringslån han fikk, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Meierigründer Dag Swanstrøm for retten mandag

Rettsoppgjøret mellom Swanstrøm og Økokrim baserer seg i forhold som stammer fra den tiden hvor 61-åringen var hovedeier og daglig leder i Nye Telemarkskyri Meieri AS.

Selskapet gikk konkurs i 2012, og i kjølvannet av dette tok statsadvokatene i Vestfold og Telemark ut tiltale om bedrageri og økonomisk utroskap.

Grunnlaget skal ha vært en serie med pengeoverføringer mellom ulike selskaper hvor Dag Swanstrøm hadde ledelsen.

Ifølge tiltalen overførte han også store deler av det omtalte etableringslånet fra Fyresdal kommune til et annet selskap, noe som var i strid med forutsetningen for lånet.

Under rettssaken nektet Swanstrøm straffskyld etter tiltalen. Aktors påstand var ni måneders fengsel, hvorav fire skulle være betinget.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus