Kutter prisen på hytta med 25 mill.

600 MÅL. Eiendommen Tåtøy omfatter den østlige delen og midten av øya Tåtøy, sør for Kragerø sentrum. Foto: Aktiv Eiendomsmegling
600 MÅL. Eiendommen Tåtøy omfatter den østlige delen og midten av øya Tåtøy, sør for Kragerø sentrum. Foto: Aktiv Eiendomsmegling

Eierne sliter med å få solgt denne gigantiske eiendommen i Kragerø-skjærgården.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste eiendommene som legges ut for salg i Kragerø-skjærgården er små flekker på holmer og skjær. Tåtøy hovedgård er på drøye 600 mål, og dekker mesteparten av øya Tåtøy, som ligger noen minutter med båt fra Kragerø sentrum.

Kragerø-eiendommen ble lagt ut for salg i 2010, fordi ingen av arvingene hadde anledning til å bo der eller råd til å kjøpe ut de andre. Prisen den gang var satt til 50 millioner kroner.

Eiendomsmegler Terje Tinholt i Nordvik & Partners hadde lenge ansvaret for salgsprosessen. I 2013 ble prisen først kuttet til 48 millioner kroner, deretter 39 millioner kroner.

Nå er eiendommen tilbake hos megleren som først hadde oppdraget. Denne gangen halveres prisen.

«Spiselig»

– Nå legger vi den ut for rundt 25 millioner kroner. Jeg tror dette er en pris som er spiselig i dagens marked, sier daglig leder Ronny Jørstad ved Aktiv eiendomsmegling Kragerø.

Eiendommen består – i tillegg til hovedgården og en rekke mindre hus på øya – av 76 tomter som er bortfestet, 22 ubygde hyttetomter samt 15–17 tomter som er regulert til boligbygging. En rekke bryggeplasser og strandlinjer følger også med.

– Det er flere ting ved eiendommen som gjør den spesiell: både den vakre hovedgården og de spennende utbyggingsmulighetene, sier Jørstad.

Han presiserer at det foreløpig ikke er gitt klarsignal for utvikling av eiendommen. Men i forbindelse med rullering av kommunens arealdelplan nå i vinter, er det søkt om rundt 70 boligenheter og 25 fritidsboligenheter.

Venter på gondolbane

I tillegg er det søkt om åpning for en gondolbane fra Kragerø sentrum til Stabbestad, med en mellomstasjon på toppen av Tåtøy.

Jørstad sier det er for tidlig å si noe om verdien som ligger i en eventuell utvikling av eiendommen.

Gården Tåtøy Østre kom i familiens eie i 1934, da agronom Alf E. Vold kjøpte eiendommen. Han fikk senere lov til å ta navnet Tåtøy.

Personvernpolicy