Meny

Jensen ber bankkundene bli mindre lojale

Finansminister Siv Jensen (Frp) og kronprins Haakon var blant gjestene da Sparebankforeningen feiret 100 år i Oslo fredag. Foto: Cornelius Poppe/NTBscanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen (Frp) oppfordrer alle norske låntakere til å vurdere å bytte bank. For enkelte vil det være store summer å spare, mener hun.

– Norske myndigheter har stilt strenge krav til bankene, men nå går de gjennomgående godt. De har store overskudd og er veldig solide, sier finansministeren til NTB.

Jensen var fredag til stede under 100-årsmarkeringen til Sparebankforeningen i Oslo. Der påpekte hun at flere mindre banker nå klarer å hevde seg i konkurransen med de store. Samtidig antydet hun at norske låntakere jevnt over er for lojale mot banken sin.

– For at konkurransen skal virke, må vi som kunder bruke vår mulighet til å bytte bank, sier Jensen.

Hun understreker at Finansdepartementet følger nøye med på rentemarginene, men vil ikke svare direkte på om hun opplever at bankene tar seg for godt betalt.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus