Meny

Husk fristen for restskatten

RESTSKATT? Å være for sent ute med betaling av restskatten lønner seg ikke. Ikke bare må du betale 9,5 prosent i rente fra forfallsdato, men du kan og trekkes i lønn av skatteoppkreveren. (Montasje: BERIT B. NJARGA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag er siste frist for de som fikk skatteoppgjøret i juni.

Fikk du baksmell på skatten i juni, er andre termin for betaling av restskatten onsdag 24. september. Betaler du for sent, må du betale ekstra mye i forsinkelsesrenter.

Og du risikerer å bli trukket i lønn for det du skylder staten.

Slik unngår du baksmell på skatten neste gang

Husk betaling onsdag

Fikk du skatteoppgjøret 25. juni - og var skyldig mer enn 1.000 kroner i skatt? Da er andre betalingsfrist for restskatt onsdag 24. september.

Totalt var det 403.000 nordmenn som fikk beskjed om restskatt i juni. Disse skyldte tilsammen 5,5 milliarder kroner i restskatt, som i snitt utgjør 13.650 kroner per person.

Gjelder dette deg, skal du ha fått tilsendt et betalingskort i posten for betaling av det skyldige beløpet. Betaler du ikke innen fristen, blir du ilagt en forsinkelsesrente på 9,50 prosent. Denne renten løper fra og med forfallsdato frem til betalingen skjer.

Her kan du regne ut hvor mye forsinkelsesrenten faktisk utgjør.

Men hva om du ikke har mulighet til å betale?

Pass på hvor du legger inn info om bankkortet ditt

Kan trekkes i lønn

Ifølge Skatteetaten er det kemnerne og skatteoppkreverne i de forskjellige kommunene som har ansvar for innkreving av ubetalt restskatt. Har du unnlatt å betale inn restskatt, vil de sende deg et varsel om betaling.

Betaler du heller ikke innen denne fristen, vil din økonomiske situasjon bli vurdert før det settes i gang tiltak for å få inn pengene du skylder.

Du kan du bli trukket et visst beløp av lønn eller trygdeytelser fra NAV hver måned, frem til du har betalt tilbake det du skylder. Dette kalles et utleggstrekk. Eller de kan gjennomføre en såkalt utleggsforretning, som betyr at de tar pant i noen av dine eiendeler.

Er dette greit av DNB?

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus