Meny

26.000 hackerangrep mot norske bedrifter i 2013

Sensorer har fanget opp 26.000 forsøk på angrep mot norske bedrifter i 2013. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire prosent av norske bedrifter sier de er utsatt for dataangrep. Sensorer som logger databruken viser at andelen er over 50 prosent.

770 bedrifter har slike sensorer, enten i samarbeid med Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) eller sikkerhetsselskapet Mnemonic.

I 2013 ble det avdekket dataangrep mot halvparten av dem som samarbeider med NSM, og 66 prosent av dem som samarbeider med Mnemonic, skriver Aftenposten.

I en undersøkelse fra Næringslivets sikkerhetsråd svarer bare fire prosent av bedriftene at de har blitt utsatt for dataangrep.

Til sammen plukket sensorene opp 26.000 forsøk på angrep. De mest alvorlige angrepene gikk ut på å lokke sjefer til å åpne falske eposter med filer som tapper maskinene for personlige data. Slike angrep har blant annet blitt rettet mot Telenor og Ulstein Group det siste året.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus