Meny

Hevder bolighaier ødelegger bomiljøer i Oslo

Vestli i Groruddalen er utsatt for spekulanter som kjøåer opp familieleiligheter for utleie, mener beboere i området. Arkivfoto: Heiko Junge (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboerne på Vestli og Stovner i Oslo er lei av bolighaier som kjøper opp familieleiligheter og driver korttidsutleie til arbeidsinnvandrere. De frykter bomiljøet i området blir ødelagt.

– Vi har sett at opptil 16 personer leier i ombygde familieleiligheter. Spekulanter kjøper leiligheter og bygger dem om til trange kollektiv for arbeidsinnvandrere, sier Annstein Garnes til Dagsavisen.

Han er leder for Vestli Vel – med 12.000 beboere – og er svært frustrert over hvordan bomiljøet på Vestli og Stovner ødelegges av forsøpling, manglende bidrag på dugnader og bråk fra leilighetene.

På Vestli og Stovner i Oslo har eiendomsselskaper kjøpt opp leiligheter og bygd de om til små hybelhus, som leies ut til østeuropeiske arbeidsinnvandrere. Beboerne fortviler over situasjonen – og over manglende lovverk som kan hindre at spekulanter ødelegger bomiljøet med korttidsutleie.

– Dette skaper utrygghet, sier styreleder i Vestliberget boligsameie, Mai Britt Christensen, til Dagsavisen.

Beboerne ber nå om at lovverket strammes inn for å hindre spekulasjon i boligsameiene. Samtidig har regjeringen sendt eierseksjonsloven ut på høring, og vurderer å fjerne begrensningene om at man ikke kan eie mer enn to leiligheter i ett sameie.

– Vi kan ikke fatte og begripe at regjeringen vil endre dette. De burde skamme seg, sier styreleder Christensen.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus