SJU GENERASJONER IPHONE

Husker du den første iPhonen?

Den første generasjonen iPhone imponerte med designen og menysystemet, men det var mye å kritisere den for. Foto: Apple
Den første generasjonen iPhone imponerte med designen og menysystemet, men det var mye å kritisere den for. Foto: Apple

Mange ristet på hodet da iPhone ble lansert i 2007. Det gikk bedre enn fryktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

9. januar 2007, etter flere år med rykter, lanserte Apple iPhone. Med den tok de hele mobilbransjen i en ny retning.

På den tiden hadde de aller fleste «dumme» telefoner, og smarttelefoner var stort sett ensbetydende med Symbian. Surfing var en mulighet, men ikke praktisk.

Og selv om det gikk an å installere apper du lastet ned fra nettsider, var det antakelig få som tok seg bryet.

Fikk slakt

Så kom altså Steve Jobs den januardagen, og var ikke bare frekk nok til å rakke ned på datidens smarttelefoner, men også å hevde at Apple hadde oppfunnet telefonen på nytt.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Microsofts daværende sjef Steve Ballmer mente at «det er ingen sjanse for at iPhone kommer til å få noen signifikant markedsandel. Ingen sjanse.».

Sjefen for Nokias N-serie av smarttelefoner, Pekka Pohjakallio, mente at iPhone «er ingen trussel, men selvsagt er den hard konkurranse, men det gjør vanligvis at du yter bedre selv.»

De gjorde selvsagt bare jobbene sine. Det er ikke akkurat vanlig å lovprise produktene til noen du konkurrerer mot.

I ettertid er det kanskje verre for de analytikerne som mente at Apple aldri ville klare seg i mobilmarkedet.

Les mer: Dette sa konkurrentene om iPhone

En revolusjon

At iPhone var en revolusjon har i alle fall blitt tydelig i ettertid.

For selv om de slett ikke var de første til å lansere en telefon med trykkskjerm, eller ikke var først med å slippe en telefon som kunne surfe på nettet eller spille musikk, var det ingen som hadde satt det sammen til en slik pakke før.

Det første til et skifte i mobilmarkedet, og det tok ikke lang tid før alle skulle lage slike telefoner. Steve Jobs hadde definitivt rett.

Les også: De heftigste, teiteste og lekreste telefonene gjennom tidene

Første iPhone

Det var mye å kritisere den første iPhone-modellen for. Den hadde ikke 3G, ikke GSP, du kunne ikke installere apper på den, MMS var ikke støttet, og du kunne ikke klippe ut og lime inn tekst. Du fikk valget mellom 4 og 8 GB-versjoner, men en 16 GB-utgave kom tidlig i 2008.

Første generasjon iPhone. Foto: AppleFørste generasjon iPhone. Foto: Apple

I ettertid er det også litt morsomt å høre Steve Jobs' beskrivelse av den 3,5 tommer store skjermen som «really big», og skjermoppløsningen på 160 PPI som «gorgeous». Det har sannelig skjedd litt siden den gangen.

Selv om det var mye som ikke var på plass, var tonen satt.

Allerede samme året, rett før første iPhone kom i salg et halvår etter lanseringen, hadde HTC rukket å skru sammen en Windows Mobile-basert telefon kalt HTC Touch som bygget på det samme prinsippet om fingervennlig brukergrensesnitt.

Les også: Slik mislyktes Apple og Google

iPhone 3G

Halvannet år etter førsteutgaven ble vist frem, var Apple klare med oppfølgeren, iPhone 3G. Den hadde 3G, og kunne etterhvert også sende MMS.

iPhone 3G var Apples andre telefon. Foto: Apple.iPhone 3G var Apples andre telefon. Foto: Apple.

Den kom med versjon 2 av iPhone OS, og var kanskje den største revolusjonen i produktseriens historie. Nå kom nemlig App Store, og mulighet for å installere tredjepartsapper.

Tredjepartsapper var ikke noe nytt i seg selv, ei heller konseptet med et sentralt sted for nedlasting av apper. Men det var første gangen det ble virkelig populært, og i alle fall på en telefon.

iPhone 3GS hadde raskere innmat og bedre kamera enn forgjengeren. Foto: Stein Jarle OlseniPhone 3GS hadde raskere innmat og bedre kamera enn forgjengeren. Foto: Stein Jarle Olsen

Suksessen førte til at konkurrentene startet opp sine egne. Android kom med Android Market ved lansering av den første telefonen i 2008. Nokia åpnet sin egen ett år etter Apple. Microsoft åpnet sin i 2010 sammen med lanseringen av Windows Phone 7.

I dag er det vanskelig å se for seg en smarttelefonplattform uten en slik sentral appbutikk.

Les også: Slik så Android ut i 2009

iPhone 3GS

Juni 2009 lanserte Apple sin første S-modell. 3GS var en oppgradert variant av 3G, med raskere prosessor, støtte for 7,2 Mbps nedlasting via 3G, og det var endelig mulig å ta opp video.

Men den store fornyelsen mange ventet uteble. Designmessig var den nesten prikk lik forgjengeren.

Dette var den første iPhone-modellen med 32 GB minne. Den var i produksjon helt frem til 2012, da iPhone 5 ble lansert.

Les også: Test av iPhone 3GS

iPhone 4

Det var iPhone 4 som introduserte designen som har fulgt produktserien frem til og med iPhone 5S. Med ramme i metall og glassplater foran og bak var den flott å se på. Skjermen var også usedvanlig skarp til 2010 å være.

iPhone 4 hadde ramme i metall og glassplater foran og bak. Foto: Apple.iPhone 4 hadde ramme i metall og glassplater foran og bak. Foto: Apple.

Det var med denne telefonen Apple introduserte begrepet «Retina Display». Med dette mener Apple at skjermoppløsningen er så høy at det er umulig for øyet å skille mellom individuelle bildepunkter på skjermen.

Det var da denne telefonen ble lansert av iPhone OS ble omdøpt til iOS.

Les også: Slik gjorde vi en gammel iPhone 4 dobbelt så rask

Samtidig hadde telefonen noen problemer, og det var spesielt antennen som fikk kritikk. I denne telefonen var nemlig antennene integrert i metallrammen, noe som førte til at signalstyrken ble redusert dersom en finger berørte et område nederst på venstre side.

Apple hevdet at problemet var programvarerelatert, men en test utført av amerikanske Consumer Reports viste at det fortsatt var et problem å legge fingeren på antennen.

Det hele førte til at Steve Jobs holdt en pressekonferanse for å fortelle at de egentlig ikke mente det var et problem, og at andre telefoner også fikk dårlig mottak om man holder telefonen på en spesiell måte. Likevel fikk iPhone 4-eiere mulighet til å få en gummiramme som skulle løse problemet. En klassisk ikke-unnskyldning, som Apple fikk en del kritikk for.

Les også: Da Apple tok en Nokia

iPhone 4S

iPhone 4S kom i 2011, og var nok en S-modell, altså samme design som før, men med kraftigere innmat. Og med en forbedret antenne, da.

Taleassistenten Siri var den store nyheten på iPhone 4S. Foto: Apple.Taleassistenten Siri var den store nyheten på iPhone 4S. Foto: Apple.

Det var imidlertid mye nytt i programvaren. Talegjenkjenningssystemet Siri kom med denne telefonen, og med ett ble dette også viktig for konkurrentene å få på plass.

Det var imidlertid den spreke maskinvaren og mulighet for video i full HD som gjorde telefonen interessant for oss i Norge. Siri har foreløpig ikke lært seg norsk.

Les også: Så bra funker Siri på iPhone 4S

iPhone 5

Etter å ha holdt seg til 3,5 tommers skjerm på fem modeller, økte Apple endelig skjermstørrelsen da de slapp iPhone 5 i september 2012. Skjermen hadde samme pikseltetthet som de to forrige, men var høyere.

Og selv om det ikke var noe stort steg fra 3,5 til 4 tommer, var det etterhvert en nødvendighet ettersom konkurretene hadde fått store skjermer.

Dette var også den første iPhone-modellen med 4G-støtte, men den støttet ikke 2600 MHz-båndet som på den tiden var det vanlige her i landet.

Skjermen ble strukket på iPhone 5, og var for første gang større enn 3,5 tommer. Foto: Marius Sørland Eltervåg.Skjermen ble strukket på iPhone 5, og var for første gang større enn 3,5 tommer. Foto: Marius Sørland Eltervåg.

iPhone 5 var også den første modellen med Apples nye ladeplugg Lightning.

Dermed måtte de som hadde gamle iPhone-ladere liggende pent finne seg i å kjøpe nye kabler. Vi tviler imidlertid på at noen egentlig savner den gamle pluggen i dag.

iPhone 5 ble levert med iOS 6, hvor Apple gikk på en uvanlig blemme. De ønsket en skilsmisse fra erkekonkurrenten Google, og fjernet blant annet Google Maps. Denne ble erstattet med Apples egen kartapp, som fungerte spektakulært dårlig . Blant annet kårt nettstedet Extremetech Apple Maps til en av de fem største IT-tabbene i 2012.

iPhone 5S og 5C

Ikke bare én, men to iPhone-modeller ble lansert i 2013. Det ble på forhånd antatt at iPhone 5C skulle være en billigvariant av iPhone myntet på Kina og andre utviklingsmarkeder. Det stemte ikke helt, da den var lite annet enn en iPhone 5 i nytt plastskall. Noen prisbombe var den ikke.

iPhone 5S kan fås i gull. Foto: Eirik Helland UrkeiPhone 5S kan fås i gull. Foto: Eirik Helland Urke

Og selv om iPhone 5S i bunn og grunn var en oppdatering av iPhone 5, med samme design og størrelse, var det et par fundamentale forskjeller.

Den største redesignen av iOS ble sluppet med disse telefonene. iOS 7 erstattet det da aldrende brukergrensesnittet på iPhone med en mer moderne og flat opplevelse.

Dette var den første smarttelefonen med prosessor som støtter 64 biters instruksjonssett. Kanskje ikke noe hvermannsen er opptatt av, men det markerte et skifte i mobilverdenen. Først nå har Android-telefoner med slike prosessorer begynt å dukke opp. Det var imidlertid bare et spørsmål om tid før dette ville skje, og den store overraskelsen var at Apple var såpass tidlig ute med dette.

Den andre store nyheten var fingeravtrykkleseren Touch ID. Ei heller er fingeravtrykkleser på mobilen en nyhet, men Apple gjorde det praktisk.

Mens andre løsninger krever at du trekker en finger over en fingerskanner, trenger du bare å legge en finger på hjemtasten på iPhone 5S.

Siden den gangen har flere mobilprodusenter funnet ut at dette er en god idé. Av de store merkenavnene var HTC først ute, med sin HTC One Max. Deretter kom Samsung med sin Galaxy S5. Felles for de begge var at de hadde en fingerskanner av den gamle typen. Apple er fortsatt ganske alene om å ha en praktisk løsning som fungerer bra.

Les også: Huawei har forstått noe Samsung og HTC ikke har

iPhone 6?

Så er spørsmålet hva Apple lanserer i kveld. Skal vi tro ryktene får vi se den største oppgradering av produktlinjen til nå. iPhone vokser til 4,7 tommer, og en variant med 5,5 tommers skjerm skal også være på planen.

I tillegg har det vært mye snakk om en smartklokke, som på ryktebørsen kalles iWatch .

Hva de faktisk kommer med får vi se i kveld.

Les også:

Dette kan være iPhone 6 i aksjon

Samsungs nye Note har en knekk i skjermen

Nå blir Playstation og Xperia bestevenner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:32 Tesla lanserte sin første elektriske pickup06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 NHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Karin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 – Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff
Siste nytt
06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:32VerdenTesla lanserte sin første elektriske pickup06:19VerdenTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23VerdenBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28VerdenDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54NorgeFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseNHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportKarin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Motor– Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus