SJU GENERASJONER IPHONE

Husker du den første iPhonen?

Den første generasjonen iPhone imponerte med designen og menysystemet, men det var mye å kritisere den for. Foto: Apple
Den første generasjonen iPhone imponerte med designen og menysystemet, men det var mye å kritisere den for. Foto: Apple

Mange ristet på hodet da iPhone ble lansert i 2007. Det gikk bedre enn fryktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

9. januar 2007, etter flere år med rykter, lanserte Apple iPhone. Med den tok de hele mobilbransjen i en ny retning.

På den tiden hadde de aller fleste «dumme» telefoner, og smarttelefoner var stort sett ensbetydende med Symbian. Surfing var en mulighet, men ikke praktisk.

Og selv om det gikk an å installere apper du lastet ned fra nettsider, var det antakelig få som tok seg bryet.

Fikk slakt

Så kom altså Steve Jobs den januardagen, og var ikke bare frekk nok til å rakke ned på datidens smarttelefoner, men også å hevde at Apple hadde oppfunnet telefonen på nytt.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Microsofts daværende sjef Steve Ballmer mente at «det er ingen sjanse for at iPhone kommer til å få noen signifikant markedsandel. Ingen sjanse.».

Sjefen for Nokias N-serie av smarttelefoner, Pekka Pohjakallio, mente at iPhone «er ingen trussel, men selvsagt er den hard konkurranse, men det gjør vanligvis at du yter bedre selv.»

De gjorde selvsagt bare jobbene sine. Det er ikke akkurat vanlig å lovprise produktene til noen du konkurrerer mot.

I ettertid er det kanskje verre for de analytikerne som mente at Apple aldri ville klare seg i mobilmarkedet.

Les mer: Dette sa konkurrentene om iPhone

En revolusjon

At iPhone var en revolusjon har i alle fall blitt tydelig i ettertid.

For selv om de slett ikke var de første til å lansere en telefon med trykkskjerm, eller ikke var først med å slippe en telefon som kunne surfe på nettet eller spille musikk, var det ingen som hadde satt det sammen til en slik pakke før.

Det første til et skifte i mobilmarkedet, og det tok ikke lang tid før alle skulle lage slike telefoner. Steve Jobs hadde definitivt rett.

Les også: De heftigste, teiteste og lekreste telefonene gjennom tidene

Første iPhone

Det var mye å kritisere den første iPhone-modellen for. Den hadde ikke 3G, ikke GSP, du kunne ikke installere apper på den, MMS var ikke støttet, og du kunne ikke klippe ut og lime inn tekst. Du fikk valget mellom 4 og 8 GB-versjoner, men en 16 GB-utgave kom tidlig i 2008.

Første generasjon iPhone. Foto: AppleFørste generasjon iPhone. Foto: Apple

I ettertid er det også litt morsomt å høre Steve Jobs' beskrivelse av den 3,5 tommer store skjermen som «really big», og skjermoppløsningen på 160 PPI som «gorgeous». Det har sannelig skjedd litt siden den gangen.

Selv om det var mye som ikke var på plass, var tonen satt.

Allerede samme året, rett før første iPhone kom i salg et halvår etter lanseringen, hadde HTC rukket å skru sammen en Windows Mobile-basert telefon kalt HTC Touch som bygget på det samme prinsippet om fingervennlig brukergrensesnitt.

Les også: Slik mislyktes Apple og Google

iPhone 3G

Halvannet år etter førsteutgaven ble vist frem, var Apple klare med oppfølgeren, iPhone 3G. Den hadde 3G, og kunne etterhvert også sende MMS.

iPhone 3G var Apples andre telefon. Foto: Apple.iPhone 3G var Apples andre telefon. Foto: Apple.

Den kom med versjon 2 av iPhone OS, og var kanskje den største revolusjonen i produktseriens historie. Nå kom nemlig App Store, og mulighet for å installere tredjepartsapper.

Tredjepartsapper var ikke noe nytt i seg selv, ei heller konseptet med et sentralt sted for nedlasting av apper. Men det var første gangen det ble virkelig populært, og i alle fall på en telefon.

iPhone 3GS hadde raskere innmat og bedre kamera enn forgjengeren. Foto: Stein Jarle OlseniPhone 3GS hadde raskere innmat og bedre kamera enn forgjengeren. Foto: Stein Jarle Olsen

Suksessen førte til at konkurrentene startet opp sine egne. Android kom med Android Market ved lansering av den første telefonen i 2008. Nokia åpnet sin egen ett år etter Apple. Microsoft åpnet sin i 2010 sammen med lanseringen av Windows Phone 7.

I dag er det vanskelig å se for seg en smarttelefonplattform uten en slik sentral appbutikk.

Les også: Slik så Android ut i 2009

iPhone 3GS

Juni 2009 lanserte Apple sin første S-modell. 3GS var en oppgradert variant av 3G, med raskere prosessor, støtte for 7,2 Mbps nedlasting via 3G, og det var endelig mulig å ta opp video.

Men den store fornyelsen mange ventet uteble. Designmessig var den nesten prikk lik forgjengeren.

Dette var den første iPhone-modellen med 32 GB minne. Den var i produksjon helt frem til 2012, da iPhone 5 ble lansert.

Les også: Test av iPhone 3GS

iPhone 4

Det var iPhone 4 som introduserte designen som har fulgt produktserien frem til og med iPhone 5S. Med ramme i metall og glassplater foran og bak var den flott å se på. Skjermen var også usedvanlig skarp til 2010 å være.

iPhone 4 hadde ramme i metall og glassplater foran og bak. Foto: Apple.iPhone 4 hadde ramme i metall og glassplater foran og bak. Foto: Apple.

Det var med denne telefonen Apple introduserte begrepet «Retina Display». Med dette mener Apple at skjermoppløsningen er så høy at det er umulig for øyet å skille mellom individuelle bildepunkter på skjermen.

Det var da denne telefonen ble lansert av iPhone OS ble omdøpt til iOS.

Les også: Slik gjorde vi en gammel iPhone 4 dobbelt så rask

Samtidig hadde telefonen noen problemer, og det var spesielt antennen som fikk kritikk. I denne telefonen var nemlig antennene integrert i metallrammen, noe som førte til at signalstyrken ble redusert dersom en finger berørte et område nederst på venstre side.

Apple hevdet at problemet var programvarerelatert, men en test utført av amerikanske Consumer Reports viste at det fortsatt var et problem å legge fingeren på antennen.

Det hele førte til at Steve Jobs holdt en pressekonferanse for å fortelle at de egentlig ikke mente det var et problem, og at andre telefoner også fikk dårlig mottak om man holder telefonen på en spesiell måte. Likevel fikk iPhone 4-eiere mulighet til å få en gummiramme som skulle løse problemet. En klassisk ikke-unnskyldning, som Apple fikk en del kritikk for.

Les også: Da Apple tok en Nokia

iPhone 4S

iPhone 4S kom i 2011, og var nok en S-modell, altså samme design som før, men med kraftigere innmat. Og med en forbedret antenne, da.

Taleassistenten Siri var den store nyheten på iPhone 4S. Foto: Apple.Taleassistenten Siri var den store nyheten på iPhone 4S. Foto: Apple.

Det var imidlertid mye nytt i programvaren. Talegjenkjenningssystemet Siri kom med denne telefonen, og med ett ble dette også viktig for konkurrentene å få på plass.

Det var imidlertid den spreke maskinvaren og mulighet for video i full HD som gjorde telefonen interessant for oss i Norge. Siri har foreløpig ikke lært seg norsk.

Les også: Så bra funker Siri på iPhone 4S

iPhone 5

Etter å ha holdt seg til 3,5 tommers skjerm på fem modeller, økte Apple endelig skjermstørrelsen da de slapp iPhone 5 i september 2012. Skjermen hadde samme pikseltetthet som de to forrige, men var høyere.

Og selv om det ikke var noe stort steg fra 3,5 til 4 tommer, var det etterhvert en nødvendighet ettersom konkurretene hadde fått store skjermer.

Dette var også den første iPhone-modellen med 4G-støtte, men den støttet ikke 2600 MHz-båndet som på den tiden var det vanlige her i landet.

Skjermen ble strukket på iPhone 5, og var for første gang større enn 3,5 tommer. Foto: Marius Sørland Eltervåg.Skjermen ble strukket på iPhone 5, og var for første gang større enn 3,5 tommer. Foto: Marius Sørland Eltervåg.

iPhone 5 var også den første modellen med Apples nye ladeplugg Lightning.

Dermed måtte de som hadde gamle iPhone-ladere liggende pent finne seg i å kjøpe nye kabler. Vi tviler imidlertid på at noen egentlig savner den gamle pluggen i dag.

iPhone 5 ble levert med iOS 6, hvor Apple gikk på en uvanlig blemme. De ønsket en skilsmisse fra erkekonkurrenten Google, og fjernet blant annet Google Maps. Denne ble erstattet med Apples egen kartapp, som fungerte spektakulært dårlig . Blant annet kårt nettstedet Extremetech Apple Maps til en av de fem største IT-tabbene i 2012.

iPhone 5S og 5C

Ikke bare én, men to iPhone-modeller ble lansert i 2013. Det ble på forhånd antatt at iPhone 5C skulle være en billigvariant av iPhone myntet på Kina og andre utviklingsmarkeder. Det stemte ikke helt, da den var lite annet enn en iPhone 5 i nytt plastskall. Noen prisbombe var den ikke.

iPhone 5S kan fås i gull. Foto: Eirik Helland UrkeiPhone 5S kan fås i gull. Foto: Eirik Helland Urke

Og selv om iPhone 5S i bunn og grunn var en oppdatering av iPhone 5, med samme design og størrelse, var det et par fundamentale forskjeller.

Den største redesignen av iOS ble sluppet med disse telefonene. iOS 7 erstattet det da aldrende brukergrensesnittet på iPhone med en mer moderne og flat opplevelse.

Dette var den første smarttelefonen med prosessor som støtter 64 biters instruksjonssett. Kanskje ikke noe hvermannsen er opptatt av, men det markerte et skifte i mobilverdenen. Først nå har Android-telefoner med slike prosessorer begynt å dukke opp. Det var imidlertid bare et spørsmål om tid før dette ville skje, og den store overraskelsen var at Apple var såpass tidlig ute med dette.

Den andre store nyheten var fingeravtrykkleseren Touch ID. Ei heller er fingeravtrykkleser på mobilen en nyhet, men Apple gjorde det praktisk.

Mens andre løsninger krever at du trekker en finger over en fingerskanner, trenger du bare å legge en finger på hjemtasten på iPhone 5S.

Siden den gangen har flere mobilprodusenter funnet ut at dette er en god idé. Av de store merkenavnene var HTC først ute, med sin HTC One Max. Deretter kom Samsung med sin Galaxy S5. Felles for de begge var at de hadde en fingerskanner av den gamle typen. Apple er fortsatt ganske alene om å ha en praktisk løsning som fungerer bra.

Les også: Huawei har forstått noe Samsung og HTC ikke har

iPhone 6?

Så er spørsmålet hva Apple lanserer i kveld. Skal vi tro ryktene får vi se den største oppgradering av produktlinjen til nå. iPhone vokser til 4,7 tommer, og en variant med 5,5 tommers skjerm skal også være på planen.

I tillegg har det vært mye snakk om en smartklokke, som på ryktebørsen kalles iWatch .

Hva de faktisk kommer med får vi se i kveld.

Les også:

Dette kan være iPhone 6 i aksjon

Samsungs nye Note har en knekk i skjermen

Nå blir Playstation og Xperia bestevenner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita og Loco06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 Siktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet
Siste nytt
07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33NorgeRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita og Loco06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeSiktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeStiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35NorgeRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Norge30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24NorgeMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus