Meny

Kraftig prishopp på OBOS-boliger i august

FORTSETTER Å STIGE: Prishoppet på OBOS-leiligheter spesielt, skjøt i været fra juli til august og overrasket analytikerne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisene på OBOS-boliger steg med 5,9 prosent fra juli til august. Prisveksten er overraskende høy, mener kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen var 45.576 kroner for brukte OBOS-tilknyttede boliger i august, altså måtte man i august ut med drøyt 4,5 millioner kroner for en OBOS-bolig på 100 kvadratmeter.

Dette er en økning på hele 5,9 prosent fra juli og 4,5 prosent mer enn i samme måned i fjor.

Så langt i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med hele 14 prosent.

For hele landet var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 42.452 kroner i august, 5,7 prosent høyere enn i juli, og 2,1 prosent høyere enn i august 2013.

– Det er lite nyboliger til salgs, og dette skaper press i bruktmarkedet. Prisveksten i august var likevel overraskende høy. Vi regner med at prisene vil fortsette å øke utover høsten, men ikke i samme grad som i august, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus