Frp-ere krever skattekutt for folk flest

Finansminister Siv Jensen sammen med statsminister Erna Solberg. Foto: NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen sammen med statsminister Erna Solberg. Foto: NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen og resten av Fremskrittspartiets statsråder får klar beskjed fra egne rekker: Skattelettelsene i statsbudsjettet må også komme vanlige folk til gode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det viktigste er å redusere skatte- og avgiftsnivået for dem med svak og middels økonomi. Flere vil jobbe mer når de får beholde mer av lønnen. Og mange med svak økonomi vil kunne klare seg med egen inntekt alene, sier Erlend Wiborg, komiténestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomité, til NTB.

Torsdag er siste dag av regjeringens budsjettkonferanse. Der skal finansminister Siv Jensen (Frp) ifølge VG ha foreslått for regjeringen å redusere skattesatsen på formue fra 1 til 0,7 prosent samt øke innslagspunktet fra 1 til 1,2 millioner kroner.

– Effekten er i korte trekk at litt færre i kategorien «minstepensjonist med boligverdier» må betale formuesskatt og at de rikeste får en real skattegave, skriver avisens kommentator Tom Staavi.

Regjeringen forsvarer seg med at kutt i formuesskatten vil virke vekstfremmende og bidra til økt konkurransekraft.

– Det er jeg enig i, men vi må ikke glemme folk flest. Derfor er det viktig at regjeringen gjør begge deler, sier Wiborg.

Personvernpolicy