– Siv Jensen må gå av hvis det blir OL i Oslo

IMOT NORSK MEDALJEFEST: Siv Jensen har gjentatte ganger understreket at hun er imot OL i Oslo i 2022. Foto: NTB scanpix.
IMOT NORSK MEDALJEFEST: Siv Jensen har gjentatte ganger understreket at hun er imot OL i Oslo i 2022. Foto: NTB scanpix.

Politisk kommentator i Dagsavisen, Arne Strand, mener finansminister Siv Jensen må gå av hvis det blir vinter-OL i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nærmer seg en avgjørelse for hvorvidt det vil bli stilt statsgaranti for den norske søknaden om å arrangere OL i 2022.

Totalt er utgiftene beregnet til å bli på rundt 35 milliarder kroner. Drøye 22 av disse må dekkes av staten.

Tror ikke på Oslo-OL

Politisk kommentator i Dagsavisen, Arne Strand, tror regjeringen vil vende tommelen ned i løpet av noen uker, melder VG.

Bakgrunn: Frp-lederen advarer mot Oslo-OL

– En regjering kan ikke legge frem en milliardgaranti som finansministeren har motsatt seg. Teoretisk sett er det mulig å gå for dette med dissens fra Siv Jensen. Men i praksis er det umulig når vi har å gjøre med en økonomisk sak og finansministeren i landet. OL-saken er ikke viktigere for Høyre enn hele regjeringssamarbeidet, sier Strand til VG og legger til:

– Om statsminister Erna Solberg bruker flertallet sitt i regjeringen til å trumfe dette gjennom, kan jeg ikke se at Siv Jensen har noe annet valg enn å gå av, tilføyer han.

Lukker ikke OL-døra helt

Flere av Strands kommentator-kollegaer er også skeptiske til om det blir noe vinter-OL i Norge i 2022, men er ikke like bastante i uttalelsene sine.

– Jensen har ikke sagt noe som tilsier at hun eller Frp ikke kan sitte i en regjering som har gått inn for en OL-søknad. De har bare sagt at de er imot. Det er viktig å legge merke til ordlyden som har blitt brukt i denne saken, sier Frithjof Jacobsen i VG.

- Om jeg hadde tatt utgangspunkt i media og Twitter så hadde magefølelsen vært klar: Da blir det ikke et OL i Oslo. Men jeg vet ikke om det stemmer. Jeg har ikke fulgt saken spesielt tett, men tror ikke løpet er kjørt, sier Stein Kåre Kristiansen til VG.

Personvernpolicy