Jensen presses fra grasrota om økt oljepengebruk

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen utfordres av grasrota til å bruke mer oljepenger i statsbudsjettet for neste år. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen utfordres av grasrota til å bruke mer oljepenger i statsbudsjettet for neste år. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mange av Fremskrittspartiets lokale tillitsvalgte mener finansminister Siv Jensen (Frp) må sprenge handlingsregelen i regjeringens første budsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en rundspørring som Dagbladet har gjennomført blant 680 Frp-tillitsvalgte, svarer 27,8 prosent at regjeringen bør bruke mer oljepenger enn handlingsregelens øverste grense på 4 prosent tilsier. 27,2 prosent vil bruke 4 prosent av avkastningen på fondet, altså langt mer enn dagens 2,8 prosent.

De tillitsvalgte som har svart i rundspørringen i forkant av forhandlingene om 2015-budsjettet denne uka, er hovedsakelig på lokalt nivå. I tillegg til dem som vil bruke 4 prosent eller mer, ønsker en betydelig andel av Frp-grasrota at oljepengebruken skrus opp. Til sammen 36,9 prosent sier til Dagbladet at de vil at 2015-budsjettet skal legge opp til å bruke mellom 3 og 4 prosent av avkastningen på oljefondet.

Regjeringen holder 27. og 28. august sin siste store budsjettkonferanse der statsbudsjettet i all hovedsak blir banket gjennom. Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik vil ikke kommentere rundspørringen.

– Nå skal jeg delta på budsjettkonferansen onsdag og høre hva regjeringen legger på bordet om handlingsrommet i økonomien. Vi lever uansett ikke av prosenter, men av kroner og øre, sier Nesvik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus