Gigantisk svindelforsøk henlagt uten etterforskning

Skatteetaten anmeldte forsøk på svindel som flere tusen nordmenn i sommer ble utsatt for, men politiet henla saken uten etterforskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere av landets største banker er man oppgitt over at politiet ikke gjorde mer for å forsøke å finne ut hvem som sto bak svindelforsøket med falske eposter i Skatteetatens navn, skriver VG.

I epostene ble mottakeren bedt om å oppgi kredittkortinformasjon for å få tilbakebetalt 6.874,44 skattekroner. Skatteetaten anmeldte svindelforsøket til Oslo politidistrikt 25. juni. En måned senere ble saken henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken.

Også et lignende svindelforsøk som Skatteetaten politianmeldte i begynnelsen av april, ble henlagt med samme begrunnelse. Det samme er ytterligere to lignende saker siden i fjor høst.

Politiet skal nå foreta en gjennomgang av anmeldelsene fra Skatteetaten.

– Finans- og miljøkrimseksjonen vil hente inn de fire sakene fra Skatteetaten, som vi mener er av samme kategori, og se om det foreligger samlet opplysninger som tilsier at det skal iverksettes etterforskning, skriver fungerende seksjonssjef Børre Jæger Walderhaug ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt i en epost til avisen.

Personvernpolicy