– Det er lettvint å tjene penger på bolig

- Jeg ser det ganske enkelt å tjene på bolig når jeg kjenner markedet. Det er evig etterspørsel etter plasser å bo og leie, sier Tore Allan Simonsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox
- Jeg ser det ganske enkelt å tjene på bolig når jeg kjenner markedet. Det er evig etterspørsel etter plasser å bo og leie, sier Tore Allan Simonsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox

En fersk undersøkelse viser at flere nordmenn venter en ny prisoppgang på boliger. – De som tror noe annet tar feil, sier boligekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41 prosent av den norske befolkningen over 18 år forventer at boligprisene vil øke de neste 12 månedene. Dette viser en fersk undersøkelse gjort av Opinion for Garanti Eiendomsmegling.

- Det kommer nok til å stemme. De som tror noe annet tar feil, sier Kjell Senneset i analyseselskapet Prognosesenteret.

Det var langt færre som trodde på prisvekst for et halvt år siden. Sent på året i fjor var det 23 prosent som trodde på prisvekst i boligmarkedet, ifølge den samme undersøkelsen.

Undersøkelsen viser at de fleste tror boligprisene vil holde seg uendret (37 prosent) eller falle tilbake (11 prosent). 11 prosent har ikke gjort seg opp en mening.

28 år gamle Tore Allan Simonsen kjøpte likevel dette Stavanger-huset for 4,5 millioner i januar i år, med troen om at huset skal opp i verdi. For Simonsen er det uaktuelt å leie.

Lykkejegeren

- Jeg har kjøpt denne boligen som et investeringsobjekt. Jeg skal bo i en liten del av huset, og leie ut resten, sier han.

Han håper at boliginvesteringene hans på sikt kan gjøre han økonomisk uavhengig.

- Jeg er en lykkejeger. Målet mitt er å bli økonomisk uavhengig, og det er lettvint å tjene penger på bolig når du først er inne i markedet, sier Simonsen.

Han kjøpte sin første bolig da han var 21 år gammel.

- Jeg ser det ganske enkelt å tjene på bolig når jeg kjenner markedet. Det er evig etterspørsel etter plasser å bo og leie. Det er derimot ikke like enkelt å komme seg inn på markedet om du ikke har egenkapitalen.

Han kjøpte den 162 kvadratmeter store boligen for 4,5 millioner kroner, under prisantydningen på 4,7 millioner.

- For meg er det en sikker gevinst. Markedet har duppet litt de siste årene, men nå kan jeg ikke se hvordan det ikke går an å oppnå verdivekst i denne boligen, sier han.

Optimisme i nord

Det er i Nord-Norge at forventningene til boligprisvekst er sterkest. I den nordligste landsdelen forventer 47 prosent at boligprisene vil stige.

- Det har sammenheng med at Tromsø har hatt en spesiell utvikling i boligprisene. Boligprisene i Tromsø påvirker hvordan resten av Nord-Norge tenker. Prisveksten der har vært svært sterk de siste årene, og det er all grunn til å tro at dette vil fortsette, sier Senneset.

Han legger vekt på at det i hovedsak er Tromsø, ikke resten av landsdelen, som vil oppleve prisvekst fremover.

Pessimisme i sør

Sørlandet er landsdelen hvor færrest forventer boligprisvekst. Senneset mener det skyldes den svake utviklingen i Kristiansand, der boligprisene har falt det siste året.

- I Kristiansand har det blitt bygget for mange boliger, og prisene er lavere nå enn for ett år siden, sier Senneset.

Les også på DN.no:

Selvmordsbomberen fra Oslo: Terroristen med tilnavnet «den norske» drepte seg selv og åtte andre mennesker i Bagdad

LO-lederen: – Det er veldig mye dårlig lederskap i Norge

17 ting du aldri hører suksessrike personer si

Boligkjøperne etterspør mer lån – bedriftene holder fortsatt igjen

Personvernpolicy