Sju tabber som bremser karrieren din

FÅ FART PÅ KARRIEREN DIN. Det er ikke for sent, selv om du er "stuck" i en jobb.
FÅ FART PÅ KARRIEREN DIN. Det er ikke for sent, selv om du er "stuck" i en jobb.

Står du bom fast i en jobb du egentlig ikke vil ha? Da må du gjøre dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føler du at det er på høy tid å komme seg videre i karrieren, men du aner bare ikke hvordan du skal gjøre det?

Karriereeksperten Bonnie Diamond i det globale byrået Right Management ramser til Marketwatch.com opp syv typiske karrieretabber - og hvordan du kan rette dem opp.

Les også: Jobbsøkertaktikkene du må droppe umiddelbart

1) Du tar en jobb kun på grunn av høy lønn - og så har du ikke råd til å slutte.

Det er lett å takke ja til en jobb du egentlig ikke vil ha, bare fordi lønnen er fristende. Men å tjene mye penger gjør deg ikke lykkeligere i jobben - og kanskje må du jobbe så mye at du heller ville ha gått ned i lønn og hatt mer fritid.

Skap en exit-plan, sett opp et budsjett og en tidslinje for når ting skal skje. Tenk for eksempel at du skal klare å holde ut i ett år til og spare opp penger, slik at du har råd til å ta en jobb med lavere lønn, som du synes er mer interessant.

2) Du tar en jobb uten å skjønne hva den egentlig innebærer.

Ok, så var kanskje ikke stillingen du takket ja til så interessant likevel. Det må du lære av til neste gang du er i en rekrutteringsprosess: Still mange spørsmål på jobbintervjuet, slik at det ikke er tvil om hva jobben går ut på. Gjør også mye research i forkant. Så lenge du er i jobben bør du ta initiativ til å snakke med sjefen din og få en klar oversikt over hvilke arbeidsoppgaver du har.

3) Du slår deg til ro og blir for komfortabel i en stilling.

Husk at du hele tiden må utvikle deg videre og lære noe nytt, ellers kan du lett havne i et blindspor. Vær fleksibel, vær åpen for ny teknologi og vær obs på hva som skjer i bedriften. Skaff deg en ny hobby som åpner opp for uventede karrieremuligheter.

4) Du jobber i en spesialisert rolle på et område som krymper i vekst.

Kanskje har du vært vant til å være en attraktiv arbeidstaker som kunne velge og vrake i interessante stillinger i din sektor. Men arbeidsmarkedet endrer seg raskt. En dag er det kan hende ikke bruk for ekspertisen din lenger i så stor grad. Tenk nytt, tenk på hvordan ekspertisen din kan brukes på nye områder, og i nye markeder.

5) Kunnskapene dine går ut på dato.

Det er aldri for sent å oppdatere kunnskapene sine. Føler du at du henger etter på ditt felt, må du selv ta intiativ til å bli bedre. Snakk med din nærmeste sjef og spør hva du har mulighet for å gjøre, kanskje du kan melde deg på et kurs som både du og bedriften vil ha nytte av.

6) Du blir for lenge i en rolle fordi du frykter noe nytt.

Det er godt og trygt å være et sted du "alltid" har vært. Men i det lange løp vil det lønne seg for deg å ta karrieren et skritt videre. Spør en venn eller et familiemedlem om råd. Ta det skritt for skritt - det er ikke nødvendig å bare hoppe ut i noe nytt og ukjent.

7) Du vet ikke lenger hva som driver deg.

Å gå på autopilot i en jobb er kjedelig i lengden. Tenk over hvorfor du har den jobben du har: Hva liker du ved den, og hva kan du gjøre for å få det enda bedre på jobb? Vær ærlig mot deg selv. Ser du ikke noe positivt ved det du driver med i dag, er det muligens på tide å se seg om etter noe annet.

Les også: Fellene du kan gå i når du bytter jobb

CV-en som fanger sjefens oppmerksomhet på 15 sekunder

Vil du bli forfremmet? Dropp hjemmekontoret!


Personvernpolicy