Gladmelding for Kvinnherad-ordfører:

Hydro kjøper opp aluminiumsverket Søral

Blir helnorsk igjen: Aluminiumsfabrikken Søral ytterst i Hardangerfjorden. Ordfører Synnøve Solbakken (innfelt) jubler. Foto: Søral og Kvinnherad kommune.
Blir helnorsk igjen: Aluminiumsfabrikken Søral ytterst i Hardangerfjorden. Ordfører Synnøve Solbakken (innfelt) jubler. Foto: Søral og Kvinnherad kommune.

Hydro kjøper opp aksjeposten til multinasjonale Rio Tinto Alcan og blir heleier av aluminiumsverk på Husnes, med 230 arbeidsplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen rykket Hydro-konsernet ut med melding om oppkjøpet av de 50 prosent av aksjene som Rio Tinto Alcan sitter på i Sør-Norge Aluminium AS, Søral, i Kvinnherad.

– Det er en gladsak fordi Hydro er opptatt av industrien og er et selskap som ser positivt på å fortsette med aluminiumsproduksjon i landet vårt, sier ordfører Synnøve Solbakken (Ap) i Kvinnherad til ABC Nyheter.

– Hydros vilje til satsing ser vi på Karmøy. Jeg er glad for at Søral blir en del av Hydro. Arbeidsplassene er viktige for oss, regionen og hele landet. Bedriften skaper store ringvirkninger, sier hun.

En viktig del av grunnlaget for Søral og andre bedrifter, var den rødgrønne regjeringens vedtak i 2012 om å kompensere dem for kostnadene med CO2-kvoter i krafprisene.

Les: Også da jublet Synnøve Solbakken

Søral har kapasitet til å produsere 180.000 tonn aluminium i året, men har siden 2009 kjørt med halv kapasitet.

– Endringen i eierskapet gjør det mulig å styrke driften. Sørals finansielle stilling vil bli forbedret ved kortsiktige lettelser i kostnadene, sier viseadministrerende direktør Hilde Merete Aasheim i Hydro.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus