Laveste strømpris siden 2007

Hittil i år ligger det samlede strømforbruket rundt fem prosent lavere enn i fjor. Arkivoto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)
Hittil i år ligger det samlede strømforbruket rundt fem prosent lavere enn i fjor. Arkivoto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gjennomsnittlige strømprisen i første halvår var den laveste på syv år, viser en oversikt fra kraftbørsen Nord Pool Spot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strømprisen på kraftmarkedet i Oslo i årets seks første måneder er beregnet til 21 øre per kilowattime (kWh), før moms og påslag. I samme periode i fjor var snittprisen 31 øre per kWh. Vi må tilbake til 2007 for å finne like lave strømpriser.

– Prisene viser at vi har et velfungerende kraftmarked, sier kommunikasjonssjef i Nord Pool Spot, Stina Johansen.

– I Norden er det flere ting som påvirker strømprisene, men vær og temperatur er viktige faktorer i det nordiske kraftmarkedet.

I og med at mye av oppvarmingen i Norge skjer med strøm, vil temperaturen påvirke strømforbruket – og dermed også prisene – i stor grad, forklarer Johansen. Hittil i år ligger det samlede strømforbruket rundt 5 prosent lavere enn i fjor.

Tirsdag kom det også en annen positiv nyhet for mange av landets strømkunder: Et nytt sjøkabelanlegg i ytre Oslofjord ble satt i drift. Anlegget som er 13 kilometer langt og ligger på 200 meters dyp. Det er en del av en høyspentledning mellom Skien og Sarpsborg. I tillegg til å bidra til sikker strømforsyning i Sør-Norge, er den viktig for kraftoverføringen mellom Norge og Sverige, sier Statnett i en pressemelding.