Tre pågrepet for kortsvindel i Bergen

SKIMMING: Flere minibanker i Bergen har den siste tiden vært utsatt for skimming, der tre menn er pågrepet for å ha stått bak. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
SKIMMING: Flere minibanker i Bergen har den siste tiden vært utsatt for skimming, der tre menn er pågrepet for å ha stått bak. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Tre menn er pågrepet for minibanksvindel i Bergen. Banden har kopiert informasjon fra minst 2.000 bankkort, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den såkalte skimmingen har skjedd ved minst fire minibanker de siste dagene, melder Bergens Tidende og Bergensavisen.

En 42-åring ble pågrepet av politiet på Nesttun onsdag formiddag, mens to menn på 27 og 30 år ble pågrepet på en campingplass i Bergen senere på dagen.

– Til nå har vi tilbakemeldinger fra Sparebanken Vest om at cirka 2.000 bankkort er blitt såkalt skimmet, altså at datainformasjon og eventuelt kode er blitt kopiert, sier koordinator Johannes Råen for organisert kriminalitet ved Hordaland politidistrikt.

Bankkundene som er rammet, vet trolig ikke at kortene deres er blitt skimmet, men banken vil gi dem beskjed i løpet av kort tid. Minibankene som er rammet, ligger på Wergeland, Danmarksplass, Øyrane Torg og ved et kjøpesenter på Sandsli.

– Vi har indisier som tilsier at også andre minibanker enn Sparebanken Vest rammet, sier Råen til Bergens Tidende.

Svindelen har skjedd ved at skimmingutstyr er plassert utenpå minibankene.

47-åringen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser forsvareren Egil Jordan til Bergensavisen.