Bilde på bankkort kan bli historie

Bilde på bankkort kan bli historie
Bilde på bankkort kan bli historie

Du kan bli nødt til å bruke annen legitimasjon enn bankkort når du skal handle på apoteket eller polet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere store banker har allerede fjernet bildene fra bankortene sine. Fjerningen skjer for å bedre personvernet ditt og beskytte deg mot identitetstyveri.

Det eneste som er oppført på de nye kortene er kontonummeret ditt og din egen signatur. Målet er å bedre personvernet.

– Bankkort med bilde, signatur og fødselsnummer kan være en god kilde til ID-tyveri fordi det ikke er godt nok sikret mot forfalskning og kopi, sier Cecilie Øvrebotten i Sparebanken Sogn og Fjordane til NRK.

Les også: Foreldre ber om bankkort til barnehagebarn

Nasjonalt ID-kort

For de som ikke har førerkort, vil det kanskje derfor bli nødvendig å ta med passet hver gang du trenger å vise frem legitimasjon. Politiet jobber nå med å få på plass et nasjonalt ID-kort som en løsning på problemet.

– Det er mer penger blant folk og derfor større grunn til å tilegne seg andre sin identitet eller opprette helt falske identiter, sier Håvard Nordbø i Politidirektoratet til NRK.

ID-kortet vil derimot ikke bli klart før utgangen av 2016. Nordbø sier i samme intervju at det nye kortet vil ha flere trygghetselementer som gjør det veldig vanskelig å bruke det til identitetsforfalskning.

Les også: – Nå blir det tryggere for barn under 13 år å bruke bankkort

DNB avventer

Norges største bank DNB har ikke slengt seg på trenden ennå.

– Vi har i dag kort både med og uten bilde/legitimasjon, opplyser kommunikasjonsrådgiver i DNB, Marit Elisabeth Giske til ABC Nyheter.

Banken har per i dag ingen planer om å fjerne bildene på kortene som har det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus