300 må gå etter gigantisk SAS-tap

Konsernsjef Rickard Gustafson må iverksette ytterligere inntekts- og kostnadstiltak etter nye tap for SAS. Foto: Leif R. Jansson (NTB scanpix)
Konsernsjef Rickard Gustafson må iverksette ytterligere inntekts- og kostnadstiltak etter nye tap for SAS. Foto: Leif R. Jansson (NTB scanpix)

Nok et underskudd i SAS utløser nye sparetiltak. Samtidig med at flyselskapet onsdag meldte om et tap på over en milliard svenske kroner, varsler konsernet at ytterligere 300 stillinger kuttes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tapet før skatt er på 1,078 milliarder svenske kroner i andre kvartal. Nå settes store kostnadsbesparende tiltak i verk.

– Det skandinaviske flymarkedet er fortsatt preget av intensiv konkurranse og prispress, noe som senket marginene mer enn ventet, sier konsernsjef Rickard Gustafson i en børsmelding onsdag morgen.

Det var på forhånd ventet at selskapet ville få et resultat før skatt på svake 843 millioner i minus, men resultatet ble altså enda dårligere, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Svært misfornøyd

– Vi er svært misfornøyd med resultatet, og det er dårligere enn ventet. Dog er det verdt å notere at vi i april oppnådde en rekordhøy kabinfaktor og at antallet passasjerer som fløy med SAS økte med drøyt 300.000 i kvartalet. Samtidig fortsetter vi å senke enhetskostnaden som i løpet av året sank med 5,3 prosent, sier Gustafson.

Selskapet omsatte for 8,4 milliarder kroner i andre kvartal, ned fra 9,9 milliarder i samme periode i fjor.

Selskapet opplyser at det har satt i gang inntekts- og kostnadstiltak som ventes å ha en effekt på én milliard kroner i inneværende regnskapsår. Ytterligere tiltak i milliardklassen er planlagt og vil bli kunngjort i høst.

Interkontinentale ruter

– Markedsutviklingen viser at det er absolutt nødvendig at SAS agerer enda mer offensivt. Vi trapper nå opp tiltakene på både inntekts- og kostnadssiden. De ytterligere kostnadstiltakene kommer til å effektivisere vår virksomhet og allerede i regnskapsåret 2014/2015 forventes en resultatforbedring på ytterligere én milliard svenske kroner, sier konsernsjefen.

Han sier SAS planlegger å utvide selskapets interkontinentale tilbud, blant annet med nye direkteruter fra Oslo og Stockholm til Nord-Amerika og Asia, med oppstart høsten 2015.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus