Dette blir nytt med skatteoppgjøret

SKATTEOPPGJØRET: Nytt fra i år er at du må be om å få skatteoppgjøret på papir, om du ønsker det.
SKATTEOPPGJØRET: Nytt fra i år er at du må be om å få skatteoppgjøret på papir, om du ønsker det.

I år får du det ikke i posten, om du ikke ber om dette selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har alle skattebetalere fått skatteoppgjøret i posten, med unntak av registrerte e-brukere.

Fra og med i år må du derimot gi beskjed til Skatteetaten om du ønsker skatteoppgjøret på tradisjonelt vis. Hvis ikke vil du kun få det tilsendt elektronisk.

Vil ha flere digitale brukere

Fristen for å sikre seg skatteoppgjøret på papir er tirsdag 10. juni via Norge.no, hvor du registrerer deg mot kommunikasjon på nett.

Dette gjelder alle som har registrert e-postadresse og mobilnummer hos offentlige myndigheter.

De som aldri har brukt noen digitale offentlige tjenester og alltid har mottatt skatteoppgjøret på papir, vil fortsatt få oppgjøret og annen post på papir som før.

Hovedårsaken til at man ikke lenger skal få dette tilsendt i posten, er at regjeringen tidligere i år bestemte at digital kommunikasjon med det offentlige skal være hovedregelen. Dette betyr i praksis at tre millioner innbyggere nå får skatteoppgjøret kun elektronisk, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Når kommer skatteoppgjøret?

Første dato for skatteoppgjøret i år er 25. juni. Det er løpende skatteoppgjør fra 6. august og frem til 15. oktober.

PHISHING: Nok en gang varsler Skatteetaten om falske e-poster som tilsynelatende er sendt fra dem. (Foto: SKJERMDUMP)PHISHING: Nok en gang varsler Skatteetaten om falske e-poster som tilsynelatende er sendt fra dem. (Foto: SKJERMDUMP)

Har du levert selvangivelsen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 6. august. Vær også obs på at selv om du får info om årets skatteoppgjør på e-post allerede nå, er det ikke skatteoppgjøret som har kommet.

Derimot er det snakk om falske e-poster som lover deg en «skatterefusjon» på 6.874 kroner, og som er nok et eksempel på såkalte phishing-forsøk som er blitt sendt ut den siste tiden, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Betalte du for lite skatt i 2013, betaler du restskatt på over 1.000 kroner i to omganger. Første betaling er tre uker etter at skatteoppgjøret kommer, som er 20. august for de som får oppgjøret 25. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus