Elektronisk skatteoppgjør – og advarsel om svindelepost

Svindeleposten lenker til en falsk side som ser ut som den tilhørere Skatteetaten, men adressen øverst til venstre avslører den. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Svindeleposten lenker til en falsk side som ser ut som den tilhørere Skatteetaten, men adressen øverst til venstre avslører den. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

De aller fleste av oss vil kun få elektronisk melding om årets skatteoppgjør. Samtidig gjentar Skatteetaten sin advarsel om svindeleposter som florerer i forbindelse med oppgjøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom du fortsatt vil ha oppgjøret på papir, er fristen for å be om dette 10. juni, opplyser etaten i en pressemelding mandag, der det også står at skatteetaten er først til å ta i bruk såkalt digitalt førstevalg, det vil si at man får informasjon elektronisk med mindre man ber om noe annet.

– Vi ønsker å prioritere vårt elektroniske tilbud enda sterkere. Den digitale utviklingen har gjort det mulig for oss å tilby bedre, enklere og raskere løsninger for skattebetalerne, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Les også: Jensen: – Alle har fått lettelser på skatten

2014 er det store året for å vri om til elektronisk kommunikasjon for etaten; i januar kom de elektroniske skattekortene, årets selvangivelse var den siste på papir for de fleste, og når skatteoppgjøret er klart får de fleste altså varsel om dette på SMS og epost.

I en annen pressemelding mandag advarer Skatteetaten igjen mot et svindelforsøk på epost forkledd som melding om skatterefusjon. Avsenderen hevder mottakeren har fått penger igjen på skatten og ber mottakeren følge en lenke og legge igjen kredittkortnummer og koder. Anbefalingen for hva man skal gjøre med disse epostene, som ofte har adressen adm@indopia.com som avsender, er enkel: Slett mailen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus