Er det noen vits å bruke handle-apper?

MOBILEN: Shoppernes beste venn? (Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press)
MOBILEN: Shoppernes beste venn? (Foto: REX/Voisin/Phanie/All Over Press)

Vi har prøvd ut handle-appene til Rimi, Meny, Kiwi og Rema 1000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om alle må handle mat er det stor kamp om kundene. Matbutikkene prøver derfor å overgå hverandre med tilbud og lovnader om å være enklest. Handle-appene er et ledd i sistnevnte, og lokker opplagt på mersalg ved å sette sammen menyer og presentere tilbud.

Men hvilken er egentlig best? Vi har prøvd ut handle-appene til Rimi, Meny, Kiwi og Rema 1000.

Under testen er de fire applikasjonene brukt over en periode på en uke og det er lagt vekt på brukervennlighet, middagstips og handlelistefunksjonen.

Prøv også denne tjenesten dersom du er opptatt av pris på dagligvarer

KIWI

Vel inne i appen kommer du rett inn i handlelisten. Ved første øyekast ser det litt komplisert ut, men det er det slettes ikke. Og applikasjonen ser veldig innbydende ut.

Ved en kort gjennomgang av de ulike knappene blir du raskt kjent med funksjonene. Kiwi har valgt å fokusere mest på handlelisten og det er ikke dumt. Den er enkel i bruk og Kiwi har lagt inn de mest nødvendige varene i en hurtigliste, noe som gjør at det går svært raskt å lage en handleliste. Hurtiglisten inneholder også et bredt vareutvalg.

Varene kategoriseres etter plassering i butikk slik at handleturen går raskere. Smart! I tillegg kan du se om du kan spare penger ved å Kiwis billigprodukter i en egen meny.

At Kiwi setter fokus på nøkkelhullmerkede varer og frukt og grønt er også et stort pluss. Som med billigproduktene, finnes det også en egen meny der du kan se hvor mange nøkkelhullmerkede varer du har. Alle varer kan skannes hvis du laster ned en strekkodeleser.

Kiwi advarer mot svindelforsøk på SMS og e-post

Store og fristende bilder

Oppskriftene ser også veldig innbydende ut. Her er det tydelig at Kiwi ønsker å friste med noe godt. Rettene er fint komponert, akkompagnert av store og flotte bilder. Kampanjen Tinas Sommermat gir i alle fall oss vann i munnen.

Oppskriftene er lette å legge til i handlelisten og du kan enkelt legge til eller fjerne varer. Det eneste minuset med oppsriftene er at det ikke finnes en søkemulighet. Du må selv bla igjennom alle oppskriftene, men takket være god kategorisering er det ikke et stort problem.

Priser på oppskriftene finnes ikke.

KONKLUSJON: Fristende, delikat og praktisk.

MINMENY

Meny sin handle-app gir også et godt førsteinntrykk. Som med Kiwis app, kommer du rett inn i handlelisten. Du kan enkelt navigere mellom handleliste, oppskrifter og ukemeny.

Meny har også laget en knapp der du enkelt kan legge til de mest nødvendige varene, og listen er utfyllende. I tillegg kan du se ukens tilbud.

Handlelisten er oversiktlig og kategorisert slik at tiden brukt i butikk minimeres. Alle varer kan skannes ved nedlasting av en leser, samtidig som du kan søke.

Det er enkelt å endre antall varer og fjerne ting fra listen mens du er i butikken. Det eneste som savnes er en liste der du kan bla etter varen i stedet for å søke.

Stor kåring: Her er årets beste grillmat

Innbydende Tex-Mex

Meny satset tungt på Tex-Mex under vår test, og det kommer frem under oppskriftsseksjonen. Mange gode oppskrifter med fine bilder. Det er også enkelt å legge til oppskriftene, enten i ukesmenyen eller i handlelisten.

Under testperioden opplevde vi tidvis at applikasjonen stoppet på vår Samsung Galaxy SIII da vi prøvde å legge til varer via oppskriftene.

Oppskriftene er kategorisert og det er et pluss at det finnes en egen kategori med sunnere oppskrifter.

Meny kommer også med forslag til ukesmeny, men denne består kun av fem retter. Tre av rettene inneholder også fisk, noe som kanskje blir litt i overkant ensformig for mange av oss.

Meny sin app støtter også bruk av kameraet på telefonen. Det gjør at du kan ta bilde av egne oppskrifter og legge dem til i appen.

KONKLUSJON: Enkel, oversiktlig og smarte løsninger.

RIMI PLUSS

Når du åpner Rimi Pluss-appen kommer du inn på en oversiktlig meny. Du kan søke etter middagstips, lage handlelister, finne tilbudsvarer og din nærmeste butikk. Det hele er veldig lett å bruke og det ligger enkle og gode oppskrifter tilgjengelig.

Handlelisten er også god, brukervennlig og oversiktlig. Du kan legge til varer ved å søke, skanne strekkoden eller bla i en kategorisert liste.

Et stort pluss er at Rimi har integrert en egen kategori for de varene folk handler mest. Rimi har også den eneste appen som kan skanne strekkoden på varene uten å laste ned et tilleggsprogram.

Les også: Feilprisede varer? Sjekk når du kan forlange å få varen til laveste pris

Mangler bilder i noen oppskrifter

Det beste med middagstipsene er oversiktligeten. Alt er kategorisert etter type rett og alfabetisert. Det er også delt opp etter type hovedråvare som fisk, kjøtt, kylling og også vegetar. Inne i hver oppskrift kan du også enkelt velge de ingrediensene du eventuelt skulle mangle, og legge dem til i handlelisten.

Det er vanskelig å finne noe negativt å si om denne applikasjonen, men middagstipsene kunne kanskje hatt et litt mer innbydende design. Flere oppskrifter mangler bilder og de bildene som finnes, er veldig små. Det blir imidlertid noe bedre når du klikker deg inn i selve oppskriften.

I tillegg har ikke Rimi-appen forslag til ukesmeny. Det savnes også priser på de forskjellige oppskriftene.

KONKLUSJON: Lett å bruke, med smarte løsninger men også et par mangler.

REMA 1000 MIDDAGSPLANLEGGEREN

Ved første øyekast virker Remas applikasjon hakket mer spennende enn Rimi Pluss. Du blir presentert for pågående kampanjer og Remas ”under hundrelappen”.

Nederst på siden finner du også en oppdatert ukeskalender som oppskrifter enkelt kan dras ned til. Dette gjør det svært enkelt å komponere sin egen ukesmeny og veier opp for at Rema ikke kommer med ukesforslag selv.

En enkel meny gir deg også tilgang til alle applikasjonens funksjoner.

Visste du at Rema har sin egen prisjeger? Han sjekker tusenvis av priser hver dag

Noe godt, noe ensformig

Det finnes også et godt utvalg med oppskrifter og de er presentert på en god måte. Spesielt sommerens grill-kampanje ser spennende ut. Her finner du mange gode og innbydende oppskrifter.

Når det gjelder ”under hundrelappen” er det litt lite variasjon. Under testperioden var det et overtall av fiskeretter og bare seks oppskrifter ble frontet. Det ga et ensformig inntrykk. Det trekker også ned at kun måltidene som skal koste under hundrelappen er merket med pris.

Uansett så finnes det mye godt på oppskriftsiden og mat fra hele verden er et stort pluss.

Remas handleliste er ikke den beste, selv om den er enkel å bruke. Det finnes ikke noen liste du kan bla i for å finne matvarer, hver matvare må søkes opp manuelt, hvis du ikke legger dem til via en oppskrift. Det går heller ikke an å skanne varer hjemme slik de tre andre appene støtter.

Når varene først er lagt til, er listen oversiktlig og grei.

KONKLUSJON: Ser spennende ut, men noen svakheter.

Lite som skiller

Vår opplevelse er at det er svært lite som skiller de ulike applikasjonene. Basisfunksjonene er de samme, men spesielt Kiwi og Meny har gjort det lille ekstra for å gjøre ting enklere for deg som forbruker.

I tillegg har de to innbydende oppskrifter og tilrettelegger for en rask og smidig handleopplevelse.

Appene er testet både på en Android-mobil (Samsung Galaxy S3) og en Iphone 4S. Alle er gratis.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus