Siste frist for levering av selvangivelsen

LEVERING: Næringsdrivende, som inkluderer de med enkeltpersonsforetak, har leveringsfrist for selvangivelsen 31. mai. (Foto: BERIT B. NJARGA)
LEVERING: Næringsdrivende, som inkluderer de med enkeltpersonsforetak, har leveringsfrist for selvangivelsen 31. mai. (Foto: BERIT B. NJARGA)

Næringsdrivende må levere innen 31. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30. april var frist for levering av selvangivelsen lønnstakere, men andre har leveringsfrist først nå. Dette gjelder næringsdrivende, inkludert de med enkeltmannsforetak, som må levere selvangivelse innen 31. mai.

Bruker skjønn

Alle som drev næringsvirksomhet i 2013, også de som startet eller avsluttet virksomhet i løpet av året, må levere selvangivelsen elektronisk innen 31. mai, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Sliter du med å få levert i tide, kan næringsdrivende søke om 14 dagers utsatt leveringsfrist. Dette gjør man elektronisk via Skatteetaten.no.

Hvis man ikke leverer, kan Skatteetaten foreta en skjønnsligning ved å fastsette skatten på bakgrunn av opplysningene de har.

– Det er viktig at man går nøye gjennom og kontrollerer de forhåndsutfylte opplysningene i selvangivelsen. Det er ditt eget ansvar at opplysningene er riktige og fullstendige og at du får med de fradragene du har krav på, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Hjelp til å fylle ut selvangivelsen

Ved utgangen av 2013 var det rundt 130.000 enkeltpersonsforetak i Norge, ifølge Brønnøysundregistrene, rundt 5.000 av disse ble startet opp i løpet av fjoråret.


Har du et enkeltmannsforetak men er usikker på hva du skal føre opp av utgifter i selvangivelsen, kan du prøve Skatteetatens fradragsveiviser for enkeltpersonforetak, som gir en oversikt over de vanligste utgiftene et enkeltpersonforetak kan trekke fra på skatten, for eksempel utgifter til bruk av bil, mobil, bredbånd og hjemmekontor.

Når kommer skatteoppgjøret?

De første lønnstakerne får sitt skatteoppgjør 25. juni, og etter alt å dømme kan en stor andel forvente å få pengene på kotno den dagen.

- I fjor fikk mer enn 80 prosent skatteoppgjøret sitt i juni. Vi kan gi flere et tidligere skatteoppgjør blant annet fordi det er få feil i de forhåndsutfylte selvangivelsene, og dermed leverer færre selvangivelsen med endringer, uttalte skattedirektør Hans Christian Holte tidligere i år.

Næringsdrivende og deres ektefeller må derimot vente til 6. august, som er første dato for skatteoppgjøret for deres del. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 15. oktober, ifølge Skatteetaten.

Personvernpolicy