Nå kan du kjøpe dingser hos Google Play i Norge

Men lønner det seg? Vi har sjekket den nye nettbutikken.

NY NETTBUTIKK: Nordmenn på dingseshopping har fått seg et nytt alternativ i Google Play. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)
NY NETTBUTIKK: Nordmenn på dingseshopping har fått seg et nytt alternativ i Google Play. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google Play var lenge norske Android-brukeres app-butikk. Nylig ble utvalget utvidet med film og musikk, og nå får nordmenn også tilbud om fysiske Google-dingser.

Denne uken dukket nemlig valget «Enheter» opp på den norske utgaven av play.google.com , og man kan nå kjøpe blant annet mobilen Nexus 5 og mediespilleren Chromecast direkte fra Google selv.

- Blir det nå mulig å få tak i nye Nexus-modeller kort tid etter internasjonal lansering? spør vår søsterside Digi.no.

- Vi kommer til å selge typisk Nexus og Chromecast og forhåpentligvis Chromebook etter hvert. Men jeg kan ikke si nøyaktig hva som kommer og når, svarer produktmarkedssjef Harald Skårn i Google Norge.

Men disse enhetene selges også i tradisjonelle butikker, så spørsmålet blir: Lønner det seg å handle direkte fra Google?

Les også: Vi har testet Chromecast på nytt nå som den endelig er tilgjengelig i Norge!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Google Plays utvalg

Først er du avhengig av at Google Play faktisk har varen du er ute etter. Nå tilbyr butikken:

ALLE MULIGHETER: Du kan selv velge hva slags Nexus 5 du ønsker, og denne 32 GB-utgaven har vi til gode å se i norske butikker. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)ALLE MULIGHETER: Du kan selv velge hva slags Nexus 5 du ønsker, og denne 32 GB-utgaven har vi til gode å se i norske butikker. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)

Dette dekker behovet for de aller fleste. Men med unntak av 32 gigabyte-utgaven av Nexus 5, får du kjøpt alt dette hos tradisjonelle norske butikker også.

Og dette er ikke alle produktene Google tilbyr i for eksempel USA. Det noe gamle nettbrettet Nexus 10 mangler, og det samme gjør Google Play-utgavene (med ren Android) av mobiler som HTC One (M8).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nexus 10 selges i Norge av blant andre CDON.com, mens vi ikke har sett mobiler i Google Play-utgaver til salgs her til lands.

Les også: Test av Google Nexus 5 – «En godklump!»

Google Plays priser

Man skulle kanskje tro at prisene er lavere om man kjøper produktene direkte fra Google, men slik er det ikke. Her er prisene sammenliknet med billigste i andre butikker, uten frakt:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Google PlayBilligste butikkPrisforskjell
Chromecastkr 290,00kr 285,00kr 5,00
Nexus 5 16 GBkr 2.999,00kr 2.775,00kr 224,00
Nexus 7 16 GB wifikr 2.099,00kr 1.770,00kr 329,00

Les også: Fordeler og ulemper med Chromebook

Frakt kommer i tillegg. Når vi legger inn en Nexus 5 for levering til Oslo, koster dette 80 kroner. Leveringen skal da ta mellom to og syv virkedager.

Google Plays vilkår

Vi har sett mange eksempler på utenlandske nettbutikker som henvender seg til nordmenn med vilkår som går på tvers av norsk lovgivning. Google Play ser ikke ut til å være en av disse.

Her er noen høydepunkter fra butikkens vilkår:

 • Google Play lover at de følger norsk lovgivning. Det høres ut som en selvfølge, men det finnes butikker som heller mener de kan følge lovene i landet butikken oppholder seg i.
 • IKKE MYE INFO: Hvordan Google Play forholder seg til reklamasjon finner vi ikke spesielt mye informasjon om. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)

  Loven gir deg 14 dagers angrerett, mens Google Play gir deg 15 dagers angrerett.
 • Vilkårene sier lite om hvordan de forholder seg til reklamasjon, men sier i det minste at du kan ha rett på gratis reparasjon eller ny vare om den er ødelagt uten at du har skylden. Slik forbrukerkjøpsloven krever. Vilkårene viser videre til andre nettsider for mer info, uten at vi finner noe særlig mer.
 • Om prisen på produktet du har kjøpt settes ned innen 15 dager etter bestilling, vil Google refundere prisforskjellen om du kontakter dem innen 15 dager etter prisendringen. Dette krever ikke loven.
 • Google tar forbehold om prisfeil , og sier at du blir kontaktet med mulighet til å avbryte handelen om en slik feil oppdages etter du har bestilt. Men ikke om du allerede har betalt for kjøpet. Som Dinside har skrevet kan du ha krav på varer til feilpris, men dette er en skjønnsmessig vurdering fra sak til sak.
 • Du må betale med Google Wallet. Dette har allerede de fleste som bruker Google-enheter, og er eventuelt ikke mer komplisert enn å registrere bankkortet ditt hos Google-kontoen din.
 • DITT VALG: Vil du betale litt mer for å handle direkte fra Google? Vi kan ennå ikke si om det har hverken fordeler eller ulemper. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)DITT VALG: Vil du betale litt mer for å handle direkte fra Google? Vi kan ennå ikke si om det har hverken fordeler eller ulemper. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)

  En artig (eller skummel) detalj: «Ingenting i disse Vilkårene er ment å ekskludere eller begrense Googles eller enhver Google-parts erstatningsansvar ved: (i) død eller personskade (...)»

Vi har testet Google Play Musikk Full Tilgang – kan den måle seg opp mot Spotify?

Bør du slå til?

Det er for tidlig å konkludere på om det lønner seg å handle fra Google eller ikke. Rent økonomisk lønner det seg i skrivende stund ikke, men like viktig er om det lønner seg med tanke på kundestøtte.

Mange liker å forholde seg til en butikk de kjenner om noe går galt, og selv om Google er kjent for mange, har de ikke fysiske butikker eller service-punkter du kan stikke innom med den ødelagte telefonen din.

Men finner du noe hos Google Play som du ikke finner andre steder, ser vi liten grunn til å være skeptisk. Det er ingenting i vilkårene som tilsier at de ikke planlegger å bli en seriøs aktør nordmenn kan stole på. Og en gigant som Google har alt å tape om det viser seg at de ikke leverer varene.