Meny

Student dømt for bruk av feiloverførte penger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En student i Bergen er dømt for grovt underslag etter at hun lot seg friste til å bruke av penger banken ved en feiltakelse satte inn på kontoen hennes.

Kvinnen fikk ved en teknisk feil i Skandiabanken overført 480.000 kroner til sin kredittkortkonto i fjor høst, skriver Bergensavisen.

Selv om kvinnen godt forsto at den uventede rikdommen ikke var korrekt, lot hun seg friste av muligheten situasjonen ga.

I løpet av en uke overførte hun 140.000 kroner til sin egen brukskonto og til boligsparingskontoen i tre omganger.

Da hun forsøkte å overføre ytterligere 280.000 kroner en fjerde gang ble derimot underslaget oppdaget av banken. Kvinnen ble anmeldt, og nå har Bergen tingrett dømt 24-åringen for grovt underslag.

Selv om det vanligvis idømmes ubetingede fengselsstraffer for slike forbrytelser konkluderte domstolen med samfunnsstraff i 90 dager i dette tilfellet.

Det legges vekt på at hun samarbeidet med å oppklare saken og at underslaget var gjort mulig ved en teknisk feil i banken. Hun må også erstatte 21.000 kroner til banken som hun rakk å bruke før alt ble oppdaget.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus